Sofra
Çay demlenirken, her daim mutfağınızda bulunan malzemelerle hazırlayacağınız Un Helvası tarifi ile damaklarınız şenlensin!

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 su bardağı toz şeker

    3 su bardağı su

    Yarım kg tereyağı

    200 gram margarin

    1 kg un

Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Başka bir tencerede tereyağı ve margarini eritin. Un ekleyip, katı kıvam alana kadar sürekli tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bu sırada ocağın ısısının orta harlı olmasına dikkat edin. Karışım kahverengi olunca ocaktan alın. Üzerine soğuk şerbeti döküp karıştırın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin. Yemek kaşığı yardımıyla şekil verip tabağa yerleştirin ve servis yapın.