4 adet açılmış tavuk budu
PİLAV İÇİN
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
Birer çay kaşığı karabiber, nane ve yenibahar
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı su
Tuz
SOS İÇİN
3.5 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
Sos için eritilmiş tereyağını, yarım çay kaşığı karabiberi, pul biberi, limon kabuğunu, kimyonu ve tuzu geniş bir kaba alıp iyice karıştırın. Tavukların her yerini sosa bulayıp 20 dakika dinlendirin. Pilav için tereyağını tencereye alıp eritin. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya başlayın. Üzerine büyük küpler halinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç katıp karıştırın. Karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü, tuz ve suyu da ilave edin. Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Her birinin ortasına kaşık yardımıyla hazırladığınız pilavdan koyun. Ardından tavukları kenarlarından tutup bohça şekline getirin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üzerlerini pişirme kağıdı ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdını alıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.