Kabarık Yumuşak Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kek yaparken...
- Kek hazırlarken kullanacağınız malzemenin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Kek için önce yumurtaları çırpıp, şekeri ekleyin ve birlikte yeniden çırpın. Daha sonra sıvıyağ, süt gibi sıvı malzemeleri, en son da unu ekleyin.
- Tarifinizde oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanılıyorsa, önce tereyağı ya da margarini şekerle çırpın. Sonra üzerine yumurta ve diğer malzemeleri ekleyin.
- Kek yaparken karbonat yerine kabartma tozunu tercih edin.
- Kekinizi mikserle çırpacaksanız karıştırma işlemine düşük devirde başlayıp daha sonra yüksek devirde devam edin. Harca un ekledikten sonra ise mikserin düşük devrini kullanın.
- Kekinize ekleyeceğiniz unda topak kalmaması için eleyerek harca katın.
- Kabartma tozunu da unla birlikte elerseniz harca eşit olarak dağılır ve kekiniz daha iyi kabarır.
- Kekinize meyve ekleyecekseniz, meyve parçalarının dibe çökmesini önlemek için kestikten sonra üzerlerine un serpin.
- Kek yaparken meyve, fındık, ceviz gibi malzemeler kullanacaksanız hamurun 1/3'ünü ayırın. Kalan hamura bu malzemeyi ekleyip karıştırın. Kalıba önce ayırdığınız sade hamuru, daha sonra malzemeli olanı dökün. Bu şekilde hazırladığınız malzemelerin dibe çökmesini önlemiş olursunuz.
- Kekin kalıptan kolay çıkması için kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın ve üzerine hamuru dökün. Kalıba aldığınız hamuru bekletmeden fırına verin.
- Kek pişirirken fırını önceden ısıtın. 180- 200 derece, kek pişirmek için idealdir.
- Pişme esnasında fırının kapağını sürekli açıp kapamayın.
- Pişip pişmediğini anlamak için kekin orta kısmına bir kürdan ya da bıçak batırın. Hamur bulaşmadan temiz olarak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
- Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbın içinde soğutun. Kalıptan çıkarmak için silkeleyin, eğer bu şekilde çıkmıyorsa bir bıçağın ucunu kalıbın kenarlarına gezdirerek kalıptan ayırın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL