EV YAPIMI MEYVELİ DONDURMA

DONDURMA İÇİN

● 300 gram dilediğiniz meyve (çilek, kiraz, ahududu)

● 100 gram (veya 7 yemek kaşığı) şeker

● 10 gram veya 1 yemek kaşığı mısır nişastası

● 230 ml (veya 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) su

● 1 tatlı kaşığı limon suyu

Meyveleri süzgece koyup üzerine biraz kaynar su dökün. Blender'da püre haline getirip süzgeçten geçirin. Tencereye şeker ve 200 ml (veya 1 su bardağı) su koyup şeker eriyene kadar kaynatın.

2 yemek kaşığı su içinde nişastayı eritip şeker şurubuna ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Limon tozu ekleyip karıştırın (limon tozu dondurduğumuz zaman buz kristalleri oluşmasına engel olacak). Nişasta karışımının soğumasını bekleyip meyvelerle iyice karıştırın. İsteğinize göre 2-3 yemek kaşığı krema da ekleyebilirsiniz. Dondurma kaplarına döküp en az bir saat buzdolabında bekleterek servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.