Izgara Tavaları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Yemeklerinizi ızgara olarak tüketmeniz sağlık açısından oldukça önemlidir ve uzmanlar tarafından da sıkça tavsiye edilir.
Izgara tavalarının yapıları diğer tavalardan farklıdır. Üstü daha tırtıklıdır ve bazı ızgara tavaları kare şeklinde olabilir.
Daha az yağ ile pişirebileceğiniz yemekleri ızgara tavasında en sağlıklı şekilde pişirebilirsiniz.
Tavanın şeklinin farklı ve çıkıntılı olması pişirdiğiniz yemeğin suyundan bir kayıp olmamasını sağlar. Tava yüzeyindeki tırtıklar, verdiği ızgara izleriyle güzel görünmesini sağlamakla kalmaz aynı zamanda pişirdiğiniz et veya tavuğu karamelize ederek tek tavada birden fazla işlemi aynı anda yapmanıza yardımcı olur.
Çok yönlü olan ızgara tavalarında meyve ve sebzelerinizi de pişirebilirsiniz. Her ürünü en sağlıklı şekilde yapmanın en keyifli yolu ızgara tava kullanmaktır.
Izgara tava satın alırken birçok opsiyonunuz olacaktır. Demir döküm, çelik, alüminyum kaplama veya emaye ızgara tavaları gibi çeşitlerden ihtiyacınıza uygun olan tavayı alabilirsiniz. Boyut olarak da farklı modelleri olan bu tavaların, yaptığınız yemeğe ve kişi sayısına göre değişkenlik gösterdiğinden, bunları göz önünde bulundurup ona göre bir ızgara tavası tercih etmeniz önerilir. Büyük et ve tavuk pişirme işlemleriniz için büyük boy tava seçmeniz ideal olacaktır. Az kişiyseniz veya az miktarlarda yemek tüketen kişilerseniz, o zaman küçük boy ızgara tavalarını kullanmanız sizler için en iyisi olacaktır ve aynı zamanda küçük boy tava kullanarak saklama alanından da tasarruf etmiş olacaksınız.
Tavanızın temizliği, uzun ömürlü kullanım açısından önemlidir. Diğer tavalara kıyasla ızgara tavasının biraz sıcakken temizlenmesi önerilir. Bu tavalarda fırça kullanabilirsiniz. Ama yine de sert olmamasına özen gösterin. Her tavada yapmanız gereken bir işlem olan iyice kurulama adımını ızgara tavasında da atlamamanız gerekir. Tavanın ıslak kalmaması, paslanmayı önlemek açısından oldukça önemlidir.