5 kolay börek tarifi
Dumanı üstünde tüten, çıtır çıtır bir börek yapmak sanıldığı kadar zor değil!
Peynirli Pırtık Böreği Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz
karabiber
Yapılışı: SOĞANI incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip bir kaba alın. Ilındıktan sonra süt ve yumurta ilave edip iyice karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde içine yayın. Üzerine sütlü karışımdan serpin. Kalan yufkaları iki parmak genişliğinde koparın ya da kesin. Sütlü karışıma batırıp üç gruba ayırın. İlk grubu tepsiye gelişigüzel yerleştirin. Üzerine peynirli harçtan koyun. İkinci grubu tepsiye koyun ve yeniden harç serpin. Kalan yufka ve peynirle üçüncü kez aynı işlemi tekrarlayın. Son olarak tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı ortaya doğru toplayarak böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
5 kolay börek tarifi
Makarnalı Börek Tarifi
Malzemeler
3/4 paket burgu makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 demet pazının yaprağı
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 adet yufka Tuz,
karabiber,
pulbiber Üzerine:
Susam,
çörekotu,
mavi haşhaş tohumu
Yapılışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış pazı yaprağını ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Yumuşayınca ocaktan alın. Kalan tereyağını eritip ılıtın. Üzerine süt ekleyip kenara alın. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Kalan 1 adet yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Üzerine haşlanmış makarnadan ve pazılı harçtan koyun. Peynirli karışımdan serpin. Harcın üzerine parçalara ayırdığınız yufkalardan koyun. Sütlü karışımla ıslatın. Yeniden makarna, pazı ve peynir koyun. Bu işleme yufkalar ve diğer malzeme bitene kadar devam edin. Kenarları dışarı sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Üzerine susam, çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
5 kolay börek tarifi
Köy Böreği Tarifi
Malzemeler
5 adet yufka
4 adet patates
200 gram lor peyniri
Yarım demet ince
kıyılmış maydanoz
3-4 adet ince kıyılmış
sivri biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı: PATATESLERİ haşlayın, kabuklarını soyun ve ezin. İçine lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvıyağ karışımından sürün. Yufkanın tam ortasına patatesli iç harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
5 kolay börek tarifi
Boş Börek Tarifi
Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı: YUFKAYI düz bir zemine yayın. Yumurtayı çırpıp tüm yüzeyine sürün. Yufkayı kenarından başlayarak 3 parmak genişliğinde katlayın. Daha sonra 4 parmak eninde kesin. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.
5 kolay börek tarifi
Peynirli Kabaklı Börek Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri,
beyaz peynir ve lor karışımı
2 adet kabak
Yarım demet dereotu
3 adet yufka
3 adet yumurta
Hazırlanışı: SÜT, yoğurt ve sıvıyağı mikserleyin. Yumurtaları ekleyip tekrar mikserleyin. Bu karışımdan 1 çay bardağını ayırın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Fazla suyunu sıkın. Hazırladığınız karışıma rendelenmiş kabakları ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ve peynir karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Yufkaları didikleyip karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine ayırdığınız sosu gezdirip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler