Balsamik sirke nasıl kullanılır?
Balzamik sirke, İtalya’nın Modena bölgesinde yetişen beyaz Trebbiano üzümlerinden yapılır. 1980’li yılların sonunda, İtalyan mutfağının popülerleşmeye başlamasıyla bilinir olmuştur.
Balsamik sirke nasıl kullanılır?
Yemek ve salataların üzerinde balzamik sirke gezdirebilirsiniz. Ekşiyle aranız iyiyse balzamik sirke tam da size göre. Balzamik sirkelerin farklı aromaları vardır. Aromasına damak tadınıza göre karar vermelisiniz. Balzamik sirke yapımında sirkenin bekletildiği varil ağacı önemlidir. Meşe ağacında beklettilen balzamik sirke daha ekşi, kiraz ağacı varilinde bekletilen sirke daha tatlımsıdır. Balzamik sirke pişirilmeyi sevmez. Pişirilmiş yemeklerin ya da hazırlanmış salataların üzerine dökebilirsiniz.
Damak zevkinize göre aromasına karar vereceğinz balzamik sirke yemeklerinize ve salatalarınıza lezzet katacaktır.