Krem Karamel

Krem Karamel

Karamelin en güzel hali, işte Krem Karamel tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Karamel için toz şeker ve suyu küçük bir sos tavasına alıp, hiç dokunmadan kenarlarından şekerin erimesini bekleyin, gerektiğinde tavayı hafifçe sallayın. Karışım hafifçe esmerleştiğinde 6 adet krem karamel kabına paylaştırın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Muhallebi için sıcak süte toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip, toz şeker eriyene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Sütlü karışımı çorba kaşığı yardımıyla yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın.Geniş bir tepsiye kapları yerleştirin. Tepsiye, kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın.

  • 3

    Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Servis yaparken bıçakla kapların iç kısmının kenarından geçin. Servis tabaklarına ters çevirip dikkatlice çıkarın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...