Bayat ekmek ile neler yapılır?
Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Tarifi
Malzemeler
Bir buçuk bayat ekmek
180 gram tereyağı,
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın,
3 su bardağı süt
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
Elma püresi için:
1 kg elma
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı tozşeker
4 adet karanfil
Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Yapılışı
ELMA püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayın. Su, tarçın, tozşeker ve karanfil ekleyipiyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin.Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine tozşeker, tarçın ve ekmek ilave edipaltın sarısı renk alana dek kavurun. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın.Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın.Sıra ile dolgu kremasının yarısını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın.Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Bayat ekmek ile neler yapılır?
Bayat Ekmekli Alinazik Tarifi
Malzemeler:
1 adet bütün bayat ekmek veya 2 adet bayat pide
2 adet patlıcan
Yarım limon
1 kahve fincanı+1 tatlı kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
Tuz
Karabiber
1 diş+ yarım diş sarmısak
1 su bardağı+ 2 çorba kaşığı
Süzme yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
Süslemek için:
1-2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Bayat Ekmekli Alinazik Yapılışı
Patlıcanları közleyin.Kabuklarını soyun. Kararmamalarıiçin limonlu suda bekletin. Ekmekveya pideyi küçük doğrayıp, 1 kahvefincanı sıvıyağda hafifçe kızartın.Ayrı bir yerde kıymayı 1 tatlı kaşığısıvıyağda soteleyip, tuz ve karabiberiekleyin. 1 diş sarmısağı dövün. 1 su bardağısüzme yoğurda sarmısak ve suyu ilave ederekkarıştırın. Patlıcanları incecik doğrayıp,dövülmüş yarım diş sarmısak ve 2 çorba kaşığısüzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın.Üzerine sırasıyla patlıcanlı karışımı, sarmısaklıyoğurdu ve kıymayı yerleştirin. Pulbiberi tereyağındakızdırıp kıymanın üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerekservis yapın.
Bayat ekmek ile neler yapılır?
Yumurtalı Köfte Tarifi
Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
7 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz,
karabiber
Yumurtalı Köfte Yapılışı
Yumurtaların 6 adetini katışekilde haşlayıp kabuklarınısoyun. Islatıp sıktığınız ekmekiçini bir kaba alın. Üzerine kıyma,kalan yumurtanın sarısı, ince kıyılmışmaydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberiilave edip köfteyi hazırlayın. Köfteyi 6 parçayabölün. Her bir parçayı elinizin ortasında yuvarlayıp,yassılaştırın. Her köftenin ortasına haşlanmış yumurtakoyup, yuvarlayın. Köfteleri yağlanmış fırıntepsisine dizin. Köftelerin üzerine yumurtanınakını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırındaüzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz makarnaylabirlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler