Etli Börek
Etli börek nasıl yapılır? Etli börek tarifinin malzemeleri nelerdir diye merak edenler için etli börek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Böreğin harcı için kıyma, zeytinyağı ve doğranmış soğanı geniş bir tavaya alın. Kısık ısıda ara ara karıştırın ve suyunu çekene kadar pişirin.
-
2
Kıyılmış sarımsak, kuş üzümü, ay çekirdeği içi, tuz ve baharatları ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
-
3
Soğuyana kadar bekletin. Soğuyunca peyniri ilave edip karıştırın. Hamur için unu yoğurma kabına eleyin ve tuzu ekleyin.
-
4
Tereyağını katıp iyice yoğurun. Üzerine yumurta, su ve sirkeyi ilave edin. Hamur toparlanıncaya kadar yoğurmaya devam edin. İki eşit parçaya ayırıp beze yapın ve streç film yardımıyla üzerini örterek buzdolabında 1 saat dinlendirin.
-
5
Orta boy yuvarlak fırın kabının her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün. Dinlenen hamur bezelerinin birini unlanmış tezgaha alın.
-
6
Üzerine un serperek merdane yardımı ile 35 cm olacak şekilde açın. Fırın kabına yerleştirin. Hamurun dışarı taşan kısmını bıçak yardımıyla keserek çıkarın.
-
7
İç harçtan üzerine yayarak hafifçe bastırın. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp varsa kenar fazlalıklarını keserek tepsiye yerleştirin.
-
8
Üzerine yumurta sarısı sürün ve hamurun ortasına bıçak yardımıyla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Ilınınca dilimleyip servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri