Bayramlık İKRAMLAR...
TRUFF(25 Adet)
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
1 kutu (200 ml) krema
Üzerine:
Kakao, Hindistancevizi, Toz antepfıstığı
İri kıyılmış fındık
Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, içine kremayı ekleyin. Karıştırarak iki malzemeyi birbirine yedirin. Kabı sıcak suyun üzerinden alıp soğumaya bırakın. Buzdolabında bekleterek yoğunlaşmasını sağlayın. Karışımdan tatlı kaşığı ile eşit parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın. Arzuya göre kakao, toz fıstık, iri kıyılmış fındık ya da hindistancevizine bulayıp, yağlı kağıt üzerine alın. Buzdolabında iyice donana kadar bekletip servis yapın.
Bayramlık İKRAMLAR...
ÇİKOLATALI TULUMBA TATLISI(10 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı su, 100 gram margarin
2 su bardağı un, 4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, 1 dilim limon
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
Bitter çikolata
Hindistancevizi, toz antepfıstığı
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limonu tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimlerini içinden çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. İrmik ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa şekil vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tatlıları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarın. Tatlılar üzerlerindeki şerbeti çekip soğuduktan sonra, bir uçlarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata, hindistancevizi ya da toz antepfıstığına bulayarak servis yapın.
TARİF DETAYBayramlık İKRAMLAR...
MİNİK TARTÖLETLER(24 Adet)
Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı vanilya ekstratı
Bir tutam tuz, 1 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı süt tozu
Krema için:
Bir buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
Frambuaz, böğürtlen, vişne
Hazırlanışı:
Tart hamuru için derin bir kapta tereyağı, pudraşekeri, vanilya ekstratı, tuz, yumurta, un ve süt tozunu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak yağlanmış küçük tart kalıplarına yayın. Kalıbın kenarlarındaki fazla kısımları bıçak yardımıyla keserek alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve kabarmamasıiçin çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için sütü bir tencereye alın ve içine vanilya ekstratı ekleyip, ısıtın. Diğer taraftan başka bir tencerede yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpın. Nişastayı da katıp çırpmaya devam edin. Isıttığınız sütün çeyreğini nişastalı karışıma ekleyin ve topak olmaması için iyice karıştırın. Kalan ısınmış sütü ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağını katıp, çırpma teliyle çırparak kremaya yedirin. Krema ılındıktan sonra tart kalıplarının içine pay edin. Üzerini meyvelerle süsleyerek, servis yapın.
TARİF DETAYBayramlık İKRAMLAR...
ŞEKER BROWNİE(20 Adet)
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı antepfıstığı
1 su bardağı 1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Renkli şeker hamuru
Hazırlanışı:
Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra tozşekeri ekleyin ve çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ekstratı, rendelenmiş limon kabuğu ve iri çekilmiş antepfıstığını bu karışıma katıp, karıştırın. En son unu ilave edin ve 1-2 kez karıştırın. 20x20 cm ebadındaki kare bir pişirme kabını yağlayıp, içini yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı bu kalıba boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Brownie'den 5x5 cm genişliğinde eşit kareler kesin ve renkli şeker hamuru ile kapladıktan sonra servis yapın.
TARİF DETAYBayramlık İKRAMLAR...
ACI BİBERLİ ÇİKOLATA(15 Adet)
Malzemeler:
150 gram beyaz çikolata
2 çay kaşığı acı pulbiber
1 çay kaşığı deniz tuzu ya da Himalaya tuzu
40 gram bitter çikolata, file badem
Hazırlanışı:
Beyaz çikolatanın 100 gramını benmari usulü eritin ve çikolatayı benmariden alın. İçine pulbiber, tuz ve kalan 50 gram çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştırın. Karışımı küçük silikon kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine eritilmiş bitter çikolatayı yayın ve en üste file badem serpiştirin. Sertleşmesi için buzdolabında en az 2 saat bekletip kalıptan çıkarın ve servis yapın.
TARİF DETAY