Birbirinden leziz turşu tarifleri

Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeler

1 demet pazı yaprağı
2 adet büyük boy patlıcan
1 su bardağı su
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı sirke
Tuz,
nane,
pulbiber
1 adet domates
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı
1 adet çarliston biber


Pratik Patlıcan Turşusu Yapılışı


DÜZ bir tepsiye 1 su bardağı su koyun. İçerisine 3 diş dövülmüş sarmısak, tuz, nar ekşisi, nane, limon suyu, sirke ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta 2 adet patlıcanı alacalı soyup, çok ince, uzunlamasına dilimleyin. Kaynayan ekşili suya patlıcanları tek sıra halinde dizin. Ocağı kısıp, patlıcanları yumuşamaya bırakın. Diğer tarafta pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan patlıcanların üzerine serin. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Küp doğranmış domates, 1 diş sarmısak, salça, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve biberleri çatal yardımıyla ezin. Sebzeleri kaynar sudan çıkarıp tabağa alın. Patlıcandan bir dilim alıp üzerine bir yaprak uzunlamasına pazıyı serin. 1 çay kaşığı domatesli harçtan koyup, yaprak sarması gibi sarın. Tabağa dizip, kalan ekşili suyu üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...