Bu makarna tarifleri bambaşka
Arrabbiata Soslu Makarna
4 kişilik
Malzemeler
1 paket makarna (kalem, burgu veya boncuk makarna)
Arrabbiata sos için:
1 adet soğan
4 diş sarmısak,
1 adet acı kırmızıbiber
6 çorba kaşığı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke,
6 adet domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 adet kırmızı biber,
tuz,
karabiber
Üzerine:
2-3 dilim parmesan peyniri
1 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 dal biberiye, fesleğen veya reyhan
Arrabbiata Soslu Makarna Tarifi
MAKARNAYI kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün ve kenara alın. Arrabbiata sos için doğranmış soğan, sarmısak ve acı biberi 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sirke ve küp doğranmış domates ilave edip soteleyin. Tozşeker, tuz, karabiber serpip, 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde halka doğranmış kırmızı biberi kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sosa ilave edip harmanlayın. Ocağa oturtup, içine makarna ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine parmesan peyniri ve kurutulmuş biber yerleştirin. Biberiye serpip, reyhanla süsleyerek servis yapın.