Çay dostu nefis tarifler
Patatesli Kolay Börek Tarifi (6 kişilik)
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 adet ekmek hamuru
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patatesleri haşlayın ve haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Eliniz unlanmış bir şekilde hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.
Çay dostu nefis tarifler
Pastane Poğaçası Tarifi (30 adet)
3 su bardağı un
21 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram oda sıcaklığında margarin
4 adet yumurta
İçi için:
1 su bardağı lor peyniri
7-8 dal kıyılmış maydanoz
ÖNCELİKLE iç harç için bir kasede lor peyniri ve maydanozu karıştırın. Diğer taraftan yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş mayayı ılık su ile karıştırıp eritin. Maya, tozşeker, tuz, margarin ve 2 adet yumurtayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Un hariç diğer malzemeyi karıştırın. Kabın kenarındaki unu ekleyerek tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde hafifçe açıp, ortasına peynirli harçtan koyun. Daha sonra hamuru yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 2 adet yumurtayı çırpın ve poğaçaların üzerine sürün. Hamurların kabarması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Poğaçaları önce 130 derece fırında 5 dakika, daha sonra 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Poğaçaları peynir yerine patates, kıyma veya kaşar peyniriyle de hazırlayabilirsiniz.
Çay dostu nefis tarifler
Üzümlü ve Cevizli Rulo Poğaça Tarifi (7 kişilik/Üye tarifi)
Malzemeler
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısı dışına sürmek için)
Bir miktar toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldıgı kadar un
İç Malzemesi:
1 su bardağı kadar ceviz (rondodan geçirilmiş)
1 su bardağı kuş üzümü veya kuru üzüm
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
Ilık sütümüzün içine 1 paket kuru mayamızı eritelim içine toz şeker koyalım ve karıştıralım. Ve 1 adet yumurta sarısı dışındaki bütün hamur malzemelerini derin bir kapta karıştıralım. Hazırladıgınız hamuru ılık veya sıcak bir ortamda iyice kabarana kadar bekletelim. Kabaran hamuru bir defa daha az miktarda yoguralım ve 3 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı unlu zeminde merdane ile aşırı ince olmayacak şekilde açıyoruz. Üstüne ceviz ve kuş üzümü karışımını her tarafına gezdiriyoruz. Onun üstünede pudra şekeri serpiyoruz. Şekerde ölçü vermiyorum çünkü az veya çok şekerli hazırlamak sizin elinizde. Ve hamuru rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer kalan hamurlar içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Ve üstlerine ayırdığınız yumurta sarısına 1-2 damla sıvıyağ ekleyerek sürüyoruz. Önceden 180C ayarlı fırında üstleri kızaran kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra isterseniz üzerine yine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Çay dostu nefis tarifler
Sosisli Poğaça Tarifi (30 adet)
2 adet yumurta
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Sosis
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
DERİN bir kapta yumurta ve küp doğranmış margarini çırpın. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ile un katıp, kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avcunuzun içinde açıp, ortasına sosis dilimi yerleştirin. İki ucu birbirinin üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamur ve sosis bitene kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Çay dostu nefis tarifler
Ağzı Açık Poğaça Tarifi (5 kişilik)
Hamuru için:
200 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta (akını ve sarısını ayırın)
Karabiber
MARGARİN veya tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, mahlep ve tuzu karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek, 10 dakika dinlendirin. Diğer tarafta içi için, beyaz peyniri rendeleyip, içine ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve karabiber katıp, karıştırın. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeyi avuç içinde açıp, içine iç harçtan koyun ve ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler