Acur Piyazı

Siverek’te yapılan bu piyazda ‘rışvat’ ya da ‘risvad’ denilen hoş kokulu bir yabani ot kullanılır. Bölgede acura ‘hitta’ denildiği için yemek bu ismi almıştır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Acurları ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını temizleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın.

  • 2

    Soğan, biber, maydanoz. Nane ve rışvatı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine alın. İyice karıştırıp ağzı kapalı bir kapta 1 gün dinlendirin.

  • 3

    Tabağa alıp üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...