Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİRLİ KEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuruüzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Hazırlanışı:
Ilık sütün içine maya, pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçükn doğranmış incir, kuruüzüm, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİR KIZARTMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet taze incir
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
Bir buçuk çay bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
1 şişe soda, bir tutam tuz
Üzeri için:
Çikolata sos
Hazırlanışı:
İncirleri kabuklu şekilde yıkayıp kurulayın. Yumurta sarısı, un, tozşeker ve sodayı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sonra servis tabağına alıp, çikolata sos gezdirerek servis yapın.
Cennet çıkma meyve: İncir
İNCİR UYUTMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet kuru incir
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı veya hindistancevizi
Hazırlanışı:
Dörde bölünmüş incirleri cam veya porselen bir kabın içine alın. Üzerine tozşeker gezdirip, iyice kaynamış ve soğutulmuş sütü boşaltın. Kabı sabit bir yere alıp üzerini sıcak tutacak şekilde kalın bir örtüyle örtün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra üzerindeki örtüyü alın. Hindistancevizi veya antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar