Çikolatanın faydaları
Çikolatanın faydası, içinde bulunan ve flavonoid denilen antioksidanları barındırmasından ileri gelir. Antioksidanlar vücuttaki kimyasal olaylar sonucu ortaya çıkan ve hücreleri yıkıma uğratan serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltan enzimlerdir.
Çikolatanın faydaları
Bu tatlı mucizenin tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanıyor. O yıllarda Amerika'da yaşayan yerliler, kakao tohumlarını öğütüp enerji veren içecek yaparlarmış. M.S. 1550 yılında İspanyol Cortes'le Avrupa'ya sıçrayan kakao tohumlarının, ağzımızda çikolata olarak erimesi yaklaşık 800 yılı bulmuş. TARİF DETAYÇikolatanın faydaları
Çikolatanın zararları var mı?
Bu faydalı bilgiler günde yiyebildiğiniz kadar çikolata yiyin anlamına gelmez. Her ne kadar faydalı ve lezzetli olsa da çikolata bol miktarda kalori barındırır. 1 bar bitter çikolatada 400 kalori vardır. Diyet yapanlar çikolata yediği zaman aldıkları bu kalorileri diğer tatlıları yemeyerek dengeleyebilirler.
TARİF DETAYÇikolatanın faydaları
Çikolatada bir sürü yağ yok mu?
Bitter çikolatadaki yağların üçte biri oleik asit, üçte biri stearik asit, üçte biri ise palmitik asitten oluşur.
Oleik Asit: Zeytinyağında da bulunan tekli doymamış yağlardır ve sağlıklıdır.
Stearik Asit: Doymuş yağdır fakat araştırmalar stearik asitin kolesterol üzerinde iyi veya kötü bir etkisi olmadığını gösteriyor.
Palmitik Asit: Doymuş yağdır. Kolesterol ve kalp hastalıkları riskini yükseltir.
TARİF DETAY