Ekmek arası lezzet
Evde,okulda,işyerinde... Hem pratik hem besleyici sandviçler...
PİZZA SANDVİÇ
Malzemeler:
1 adet pita ekmeği
1 tatlı kaşğ tereyağ
2 adet domates
6 dilim sucuk
2 dilim pastrma
2 dilim örgü peyniri
2 adet siyah zeytin
2 dilim kırmz biber
Kekik, Pulbiber
Hazırlanışı:
Pita ekmeğini enlemesine ikiye kesin. Üzerlerine tereyağ sürün. Domatesleri rendeleyip, ekmeğin üzerine yayın. Kekik ve pulbiberi serpin. Pastırma, sucuk, örgü peyniri, zeytin ve kırmızı biberi ekmeklerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika tutup, mısır taneleri ve maydanozla süsleyin.
Ekmek arası lezzet
SUCUKLU VE BEYAZ PEYNİRLİ SANDVİÇ
Malzemeler:
8 dilim tam buğday ekmeği(yuvarlak ekmekten kesilmiş)
4 adet parmak sucuk
150 gram beyaz peynir
6 dal kekik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı kapari
Karabiber, Pulbiber
Hazırlanışı:
Beyaz peyniri küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine yapraklarına ayrılmış kekik, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pulbiber ekleyip harmanlayın. Kiraz domatesleri dörde bölün. Sucuğu verev doğrayıp, yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte, yağ eklemeden önlü arkalı kızartın. 4 dilim ekmeğin üzerine sucukları paylaştırın. Üzerine peyniri ilave edin. Kiraz domates ve kapari koyun. Diğer ekmek dilimlerini koyup servis yapın.
TARİF DETAYEkmek arası lezzet
KÖFTELİ SANDVİÇ
Malzemeler:
4 adet orta boy susamlı sandviç ekmeği
2 çorba kaşığı krem peynir
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ılık su
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy kırmızı soğan
5 çorba kaşığı rendelenmiş
Çerkes peyniri
4 dal kekik
Yeteri kadar sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine küçük boy soğanı rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, ılık su, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan yuvarlak ve çok kalın olmayan köfteler hazırlayın. Az sıvıyağn koyduğunuz tavada önlü arkalı pişirin. Domates ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Sandviç ekmeklerini tamamen ikiye ayırmadan, enlemesine ikiye kesin. Her iki yüzüne de krem peynir sürün. Domates ve halka soğan dilimlerini yerleştirin. Üzerine köfteleri, rendelenmiş Çerkes peynirini ve kekiği koyup servis yapın.
TARİF DETAY