Ekmek hamuruyla kolay tarifler
Temel malzemesini un, su ve mayanın oluşturduğu ekmek hamuruyla sayısız lezzet yaratabilirsiniz. Gülşen Yılmaz, hem ekmek hamurunun tarifini anlattı hem de pratik tarifler verdi...
Temel malzemesini un, su ve mayanın oluşturduğu ekmek hamuruyla sayısız lezzet yaratabilirsiniz. Gülşen Yılmaz, hem ekmek hamurunun tarifini anlattı hem de pratik tarifler verdi...
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
HAMURLU KÖFTE(4 Kişilik)
Yarım paket margarin, 500 gram köfte, 5 adet soğan, 1 tatlı kaşığı, tuz, 1 er çay kaşığı pul biber ve karabiber, 5-6 dal maydanoz, 2 adet hazır ekmek hamuru
Yarım paket margarini tavada kızdırın. 500 gram kıyma ilave edip kavurun. Üzerine 5 adet yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. 1'er çay kaşığı karabiber ve pulbiber, 5-6 dal kıyılmış maydanoz ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. 2 adet hazır ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurun yapışmaması için elinize sıvıyağ sürüp, hamurları avucunuzda çay tabağından küçük olacak şekilde açın. İçlerine, hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı koyup kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYEkmek hamuruyla kolay tarifler
RENKLİ MEKİKLER
2 adet hazır ekmek hamuru, 250 gram lor peyniri, 3 çorba kaşığı toz şeker, hindistancevizi, antep fıstığı
2 adet hazır ekmek hamurundan elma büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Ayrı bir yerde 250 gram lor peynirini 3 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurların ortasına 1 çorba kaşığı lor peyniri yerleştirin. Hamurların iki kenarından kürdan geçirip mekik şekli verin. Lor peynirinin bir tarafına hindistancevizi, diğer tarafına antepfıstığı serpip servis yapın.
TARİF DETAY