Ekmek hamuruyla kolay tarifler
Temel malzemesini un, su ve mayanın oluşturduğu ekmek hamuruyla sayısız lezzet yaratabilirsiniz. Gülşen Yılmaz, hem ekmek hamurunun tarifini anlattı hem de pratik tarifler verdi...
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
ACILI BÖREK(5 Kişilik)
250 gram kıyma, 1 adet ekmeklik hazır hamur, 2 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 çorba kaşığı pulbiber, Yarım çay kaşığı karabiber, 1 kahve fincanı ince kıyılmış ceviz, 1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Kıymayı yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Suyunu bırakıp, çekene dek soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve margarini ilave edip, soğan yumuşayana kadar pişirin. Salça, pulbiberin yarısı, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Cevizi ilave edin. Hamurdan parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açarak, acılı kıymalı içten yerleştirin ve kapatın. Sıvıyağa batırıp fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine kalan pulbiberi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
PEYNİRLİ POĞAÇA
250 gram beyaz peynir, yarım demet maydanoz, 1 yumurta, yarım çay kaşığı karabiber, 2 adet hazır ekmek hamuru
250 gram beyaz peyniri derin bir kapta ezin. Üzerine yarım demet kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta akı ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. 2 adet hazır ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, yağlanmış düz bir zemin üzerinde yuvarlayın. Daha sonra elinizde çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 çorba kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını iyice kapatıp, üzerlerine yumurta akı sürün. Susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
RULO BÖREK(3 Kişilik)
1 adet hazır ekmek hamuru, 125 gram margarin, 500 gram ıspanak, 1 adet yumurta, 2 adet havuç, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber
1 adet hazır ekmek hamuruna 125 gram margarin ilave edip, iyice yoğurun. Bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın. Harcı hazırlamak için 500 gram ıspanağı ayıklayın. Sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp, soğuk suya batırıp çıkarın. 2 adet havucu bütün olarak suda haşlayın. Suyunu süzüp, kenara alın. 1 adet yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Üzerine, 1 adet kıyılmış kırmızı biber, yarımşar çay kaşığı karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ispanağı kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamuru kalınca açıp ortasına iç harcı ve haşlanmış bütün havuçları yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
VİŞNE SOSLU LOKMA TATLISI(4 Kişilik)
500 gram vişne, 1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı sirke, 1 adet hazır ekmek hamuru
Vişne sosu hazırlamak için, 500 gram çekirdekleri çıkarılmış vişneyi blenderden geçirip, tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edip, kaynatın. Kaynayıp, kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır ekmek hamuruna 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı sirke ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fazla yağı süzüldüğünde servis tabağına alın. Üzerine vişne sosu gezdirip servis yapın.
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
HAMURLU KÖFTE(4 Kişilik)
Yarım paket margarin, 500 gram köfte, 5 adet soğan, 1 tatlı kaşığı, tuz, 1 er çay kaşığı pul biber ve karabiber, 5-6 dal maydanoz, 2 adet hazır ekmek hamuru
Yarım paket margarini tavada kızdırın. 500 gram kıyma ilave edip kavurun. Üzerine 5 adet yemeklik doğranmış soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. 1'er çay kaşığı karabiber ve pulbiber, 5-6 dal kıyılmış maydanoz ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, ılınmaya bırakın. 2 adet hazır ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurun yapışmaması için elinize sıvıyağ sürüp, hamurları avucunuzda çay tabağından küçük olacak şekilde açın. İçlerine, hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı koyup kapatın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak olarak servis yapın.
Ekmek hamuruyla kolay tarifler
RENKLİ MEKİKLER
2 adet hazır ekmek hamuru, 250 gram lor peyniri, 3 çorba kaşığı toz şeker, hindistancevizi, antep fıstığı
2 adet hazır ekmek hamurundan elma büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tezgah üzerinde yuvarlak şekilde açın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Ayrı bir yerde 250 gram lor peynirini 3 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Hamurların ortasına 1 çorba kaşığı lor peyniri yerleştirin. Hamurların iki kenarından kürdan geçirip mekik şekli verin. Lor peynirinin bir tarafına hindistancevizi, diğer tarafına antepfıstığı serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler