En güzel 10 ev yemeği
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye Tarifi (4 kişilik)
l400 gram kurufasulye
l50 gram pastırma
l1 adet küçük boy soğan
l2 çorba kaşığı tereyağı
l4 adet domates
l2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber
KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye Tarifi (4 kişilik)
l400 gram kurufasulye
l50 gram pastırma
l1 adet küçük boy soğan
l2 çorba kaşığı tereyağı
l4 adet domates
l2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber
KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
En güzel 10 ev yemeği
Bezelyeli Kuzu Tarifi (6 kişilik)
2 su bardağı tane bezelye
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
3 adet havuç
2 adet kesmeşeker
1 adet kereviz
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Tuz, karabiber, bir tutam kekik
Yeteri kadar sıcak su
TEREYAĞI ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ve arpacık soğanları ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine arzunuza göre doğranmış havucu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Bezelye, kesmeşeker ve tuzu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin. Küçük küpler halinde doğranmış kerevizi üzerine ilave edin. 5 dakika sonra 1 çorba kaşığı suyla açtığınız mısır nişastasını yavaşça yemeğe ekleyin. En son kekiği katın ve 10 dakika daha pişirip, kekik ekleyerek ocaktan alın.