Domates Turşusu Tarifi

Turşu denilince akla gelenin dışında olan domates turşusunu denediniz mi?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    3 adet 1'er litrelik cam kavanozu suda kaynatıp, kurulayın. Her birinin içine dereotunu pay edin.

  • 2

    Sarmısakların her birini 3'e bölüp kavanozlara atın. Su, tuz ve tozşekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra sirke ilave edip 2-3 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

  • 3

    Domatesleri yıkayıp, çatal yardımıyla iki taraflarından delikler açın. Daha sonra kaynayan tencereye atıp, kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin (bu aşamada domateslerin büyüklüğüne göre pişme süresi birkaç dakika farklılık gösterebilir).

  • 4

    Domatesleri kavanozlara yerleştirip, üzerlerine karabiber ve yenibahar atın. Tenceredeki kaynar suyu dökün ve kapaklarını kapatın. 1 gün dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...