En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Çikolatalı Kurabiyeler Tarifi
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
100 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın ve üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Karışıma rendelenmiş bitter çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp iyice karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan mandalina iriliğinde bir parça alarak, iki parmak kalınlığında silindir şeklinde yuvarlayın. Daha sonra bu hamurdan bir parmak uzunluğunda parçalar kesip elinizle yuvarlayıp top kurabiyeler elde edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fakat önceden ısıtılmamış fırına koyup 20 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Üzeri için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis tabağına alın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp krema ile karıştırın. Benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
125 gram magarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma Tozu
Beş buçuk su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Margarini yumurtalarla birlikte çırpın. Üzerine sıvıyağ, pudraşekeri ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, hindistancevizi ve damla çikolatayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirin. Hamuru krema torbasının içine alın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla 6-7 cm uzunluğunda çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırın tepsisinde soğuttuğunuz kurabiyelerin bir ucunu erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerinde soğumaya bırakın.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Yulaflı Çikolatalı Kurabiye Tarifi (30 adet)
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı esmerşeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
2 su bardağı yulaf
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
TEREYAĞI ve esmerşekeri derin bir kaba alıp, mikserle yağı yedirene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edin. Daha sonra un, yulaf, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı katıp, tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
En leziz çikolatalı kurabiye tarifleri
Damla Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi (8 kişilik)
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Yarım paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
Bir kapta yumurta, yoğurt, tozşeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağ-lanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
TARİF DETAY