Güllaç Şöbiyet

Güllaç Şöbiyet

Ramazan ayının güzelliklerinden güllaç bu sefer şerbetli tatlıların en sevilenlerinden şöbiyetle birleşiyor. Baklavadan daha hafif bir hale gelen bu güllaç şöbiyet tarifini denemeyi unutmayın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 10-12 dakika daha kaynatmaya devam edin.

  • 2

    İç harç için süt, şeker, mısır nişastası, irmik, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak pişirmeye devam edin.

  • 3

    Ocaktan alıp soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve sıcak sütle hafif ıslatın.

  • 4

    Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın. Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli harçtan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.

  • 5

    Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak tatlıyı ılık şerbete atın. 2 dakika sonra alıp servis tabağına yerleştirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...