En pratik 10 kızartma tarifleri
Ananas Kızartma Tarifi
12 Adet
Malzemeler
1 adet ananas
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
50 gram tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Ananas Kızartma Yapılışı
Ananası temizleyip yuvarlak dilimleyin. Çukur bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Un, tozşeker, süt ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışıma iyice bulayın. Sıvıyağı iyice kızdırıp ananas dilimlerinin her iki tarafını kızartın. Krema veya dondurma ile servis yapın.
En pratik 10 kızartma
Patlıcanlı Patates Kızartması Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı
3 adet patates
4 adet kabak
6 adet biber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Domates sos için:
3 adet kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
4 adet domates
1 çay kaşığı tozşeker
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı Patates Kızartması Yapılışı
PATLICANLARIN kabuklarını soymadan, enlemesine ortadan ikiye kesin. Servis tabağına rahat oturtabilmek için alt kısımlarından biraz kesin. içlerini çıkarın. Patates, kabak ve biberleri küp doğrayıp sıvıyağda hafif kızartın. Kızartmaları patlıcanların içine pay edin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar yumuşayana dek pişirin. Domates sos için sarmısakları tavaya alıp, sıvıyağda bir-iki çevirin. Salça ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domates ilave edin. Ocaktan almaya yakın tozşeker ve tuz ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı patates kızartması ile servis yapın.
En pratik 10 kızartma
Hellimli Biber Kızartması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
12 adet çarliston biber
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
Yarım demet maydanoz
Pane malzemesi için:
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı mısır unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sos malzemesi için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam kekik
4 adet domates
1 çay kaşığı nişasta
Hellimli Biber Kızartması Yapılışı
AYNI boyda seçtiğiniz biberleri 2-3 dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp, kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri boylamasına keserek içindeki tohumlarını tamamen ayıklayın. Bir gece suda beklettiğiniz hellim peynirini rendeleyerek bir kaba alın. İçine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Oluşan harcı biberlerin içine doldurun. Düz bir tabağa unu, çukur bir tabağa çırpılmış yumurtayı alın. Yine düz bir tabağa galeta ve mısır unu karışımını alın. Biberleri önce una bulayıp silkeledikten sonra yumurtaya bulayın. Ardından galeta-mısır unu karışımına batırarak orta harlı ateşte kızartın. Sosu hazırlamak için, tavaya aldığınız zeytinyağını da, ince kıydığınız maydanozu ve irice doğradığınız sarmısakları 2 dakika soteleyin. Tuz, tozşeker, kekik, nişasta ve rendelenmiş domatesi de ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Kızarttığınız biberleri servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyerek servis yapın.
En pratik 10 kızartma
Karışık Sebze ve Peynir Kızartması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
3 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 adet kırmızı biber
200 gram hellim peyniri
5 dal kekik ya da maydanoz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Karışık Sebze ve Peynir Kızartması Yapılışı
PATLICANLARI alacalı soyup halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip acısını alın. Sudan geçirip kurulayın. Kızartıp kağıt havluya aldıktan sonra tuzlayın. Diğer sebzeleri de halka doğrayın ve ayrı ayrı kızartın. Kağıt havluya çıkarıp tuzlayın. Peyniri dilimleyip kızartın. Sebzeleri ve peyniri tabağa arzunuza göre yerleştirin. Kekik ya da maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
En pratik 10 kızartma
Domates Soslu Havuç Kızartması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet orta boy havuç
1 su bardağı sıvıyağ
Domates sos için:
6 adet orta boy domates
Çok az sıvıyağ
4 diş sarmısak
1 adet soğan
Kimyon, nane, karabiber
Domates Soslu Havuç Kızartması Yapılışı
HAVUÇLARI kibrit çöpü biçiminde doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağda kızartın. Ayrı bir yerde çok az sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sarmısağı kavurup, üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyin. Soteleyip, kimyon, nane ve karabiberi ilave edin. Havuç kızartmasının üzerine sosu gezdirip servis yapın.
En pratik 10 kızartma
Elma ve Ayva Kızartması Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
6 adet kırmızı elma
6 adet ayva
1 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
Bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı esmerşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
3 adet ceviz
6 tatlı kaşığı pudraşekeri
6 tatlı kaşığı tarçın
6 çorba kaşığı ahududu reçeli
Elma ve Ayva Kızartması Yapılışı
GENİŞ bir kapta 1 su bardağı un, yumurta sarısı, süt, esmerşeker ve tarçını çırpıp kenara alın. Elma ve ayvaları boyuna dilimleyip çekirdek yataklarını çıkarın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Dilimlediğiniz elma ve ayvaları unlu karışıma bulayıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını almak için, kağıt havlu üzerine çıkarın. 6 servis tabağına bir dilim elma ve bir dilim ayva olacak şekilde meyveleri paylaştırın (dilerseniz meyveleri üst üste de koyabilirsiniz). Pudraşekeri ve tarçın serpin. Üstlerine yarım ceviz koyun. 1'er çorba kaşığı reçel dökerek servis yapın..
En pratik 10 kızartma
Rulo Patlıcan Kızartma Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
3 adet kemer patlıcan
6 adet sosis
3 dilim dil peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Rulo Patlıcan Kızartma Yapılışı
ÖNCELİKLE patlıcanların kabuklarını soyup, uzunlamasına incecik dilimleyin. Sütün içine yatırın. Sosisleri ikiye bölüp, uçlarını bıçakla artı şeklinde kesin. Peyniri didikleyin. 1 sosis ve dil peyniri dilimini patlıcanın içine koyup, rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Patlıcanları tekrar sütün içine alın. Daha sonra mısır ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Daha sonra kürdanları çıkararak, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler