Et yemekleri ziyafeti
ORUK KEBABI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kıyma (kuzu-dana karışımı)
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
Tuz, Kimyon, Pulbiber
Servis için:
Közlenmiş domates, biber, tırnak pide
Hazırlanışı:
Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Bir kapak kapatıp, 10 dakika suyunu çekmesi için bekletin. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkın. Kırmızı biberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma, soğan suyu, dövülmüş sarmısak, salça, çekilmiş kırmızı biber, tuz, kimyon ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri ahşap şişlere geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin. Tırnak pide, domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Et yemekleri ziyafeti
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
24 adet milföy hamuru
Bir buçuk adet yufka
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı fındıkyağı
2 çorba kaşığı fındıkyağı
İçi için:
500 gram kıyma
5 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber. Pulbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle içi için piyazlık doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Soğan iyice yumuşadıktan sonra kıymayı katın ve kavurmaya devam edin. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 2 çorba kaşığı fındık yağı ile fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet milföy hamurunu uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Toplam 12 adet milföy hamuru olana kadar 2 sıra daha aynı şekilde hamurları yan yana dizmeye devam edin. Yufkayı erişte şeklinde kesin ve milföylerin üzerine yayın. Kıymalı iç harcı hamurun her tarafını kaplayacak biçimde yayın. 2 adet yumurta, maden suyu ve 1 çay bardağı fındıkyağını bir kapta çırpıp, iç harcın üzerine dökün. Kalan 12 adet milföy hamurunu da uçları üst üste gelecek şekilde, yan yana 4 adetten, 3 sıra halinde üzerine dizin. Kalan 1 adet yumurtayı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve üçgen dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler