Et yemekleri ziyafeti
ORUK KEBABI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg kıyma (kuzu-dana karışımı)
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
Tuz, Kimyon, Pulbiber
Servis için:
Közlenmiş domates, biber, tırnak pide
Hazırlanışı:
Bulguru derin bir kaba alın ve üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Bir kapak kapatıp, 10 dakika suyunu çekmesi için bekletin. Soğanı rendeleyip, suyunu sıkın. Kırmızı biberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma, soğan suyu, dövülmüş sarmısak, salça, çekilmiş kırmızı biber, tuz, kimyon ve pulbiber katıp, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri ahşap şişlere geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin. Tırnak pide, domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Et yemekleri ziyafeti
İSLİM KEBABI(5 Kişilik)
Malzemeler:
10 kalem pirzola
3 adet orta boy patlıcan
1 çay kaşığı süt
Yeteri kadar su
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
Kiraz domates
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup, boydan boya uzunlamasına dilimleyin. Acısının çıkması için süt ve tuz katılmış suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğanı rendeleyin. Suyunu sıkın ve içine karabiber katın. Pirzolaları bu sosa bulayıp, 1-2 saat bekletin. Daha sonra suyu içinde kalacak şekilde tereyağında kızartın. İki adet kızarmış patlıcan dilimini çapraz şekilde koyun. Ortasına 1 adet pirzolayı yerleştirin ve açıkta kalan patlıcan uçları üst üste gelecek biçimde kapatın. Kürdan batırın ve ucuna kiraz domates takın. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYEt yemekleri ziyafeti
SEBZELİ FISTIKLI ROSTO(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet kuzu budu
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg ıspanak yaprağı
600 gram kırmızı biber
150 gram antepfıstığı
Yeteri kadar kaynar su
20 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı tozşeker, Tuz
Garnitür için:
1 kg kabuklu taze patates
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş kıyılmış sarmısak
1’er çay kaşığı kimyon, pulbiber, tozşeker, karabiber
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ, Tuz
Hazırlanışı:
Budu kemiklerinden ayırın ve et döveceği ile döverek inceltin. Ispanak yapraklarını 1 çorba kaşığı tereyağında hafifçe soteleyin ve etin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın. Üzerine haşlanıp kabukları soyulmuş biberi yerleştirin. Etin orta kısmına boydan boya antepfıstığını serpin ve iç malzeme taşmayacak şekilde sarın. Isıya dayanıklı pamuk ipliği ile açılmayacak biçimde iyice bağlayın. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alın. Harlı ateşte rostonun her tarafını çevirerek kızartın. Rostonun üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyun. Kaynamaya başlayınca tane karabiber, tozşeker ve tuz katıp pişmeye bırakın. Diğer taraftan dilimlenmiş patatesleri bir kaseye alıp, içine kekik, sarmısak, kimyon, pulbiber, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırın. Sıvıyağ ile yağladığınız tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Lezzetli olması ve kolay kesilmesi için fırından aldıktan 15 dakika sonra dilimleyip, patatesle birlikte servis yapın.
TARİF DETAYEt yemekleri ziyafeti
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
24 adet milföy hamuru
Bir buçuk adet yufka
3 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı fındıkyağı
2 çorba kaşığı fındıkyağı
İçi için:
500 gram kıyma
5 adet büyük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber. Pulbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle içi için piyazlık doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Soğan iyice yumuşadıktan sonra kıymayı katın ve kavurmaya devam edin. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 2 çorba kaşığı fındık yağı ile fırın tepsisini yağlayın ve 4 adet milföy hamurunu uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Toplam 12 adet milföy hamuru olana kadar 2 sıra daha aynı şekilde hamurları yan yana dizmeye devam edin. Yufkayı erişte şeklinde kesin ve milföylerin üzerine yayın. Kıymalı iç harcı hamurun her tarafını kaplayacak biçimde yayın. 2 adet yumurta, maden suyu ve 1 çay bardağı fındıkyağını bir kapta çırpıp, iç harcın üzerine dökün. Kalan 12 adet milföy hamurunu da uçları üst üste gelecek şekilde, yan yana 4 adetten, 3 sıra halinde üzerine dizin. Kalan 1 adet yumurtayı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve üçgen dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY