Çoban Pay Tarifi

Çoban Pay Tarifi

Patates ve kıymanın leziz buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tarif: Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak çoban pay tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    PATATESLERİ, kabukları ile birlikte yıkayarak fırın torbalarına yerleştirin ve ağızlarını kapatın. Poşetlerin birkaç yerine çatalla delikler açın.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat boyunca pişirin. Patatesler pişerken tereyağını bir tavada eritin. Rendelenmiş soğan ve kıymayı ekleyip birlikte kavurun.

  • 3

    İçine garnitürü ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Pişen patatesleri fırından alıp üzerilerini kapak şeklinde açın ve patateslerin içini dikkatlice boşaltın.

  • 4

    Hazırladığınız kıymalı karışımı patateslerin içine doldurun. Patateslerin içinden çıkardığınız parçalarını ezip kaşar peyniri ile karıştırın. Daha sonra sıkma torbası yardımıyla patateslerin üzerine sıkın.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

    Aşçı Şefika Günyel

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...