Ev yapımı reçel tarifleri...
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
2 kg çilek
2 kg tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Çilekleri temizleyip üzerine tozşeker ekleyin ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ocağa oturtun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dakika kaynatın. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın. Limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Reçel daha sıcakken konserve kavanozlarına pay edin. Kapağını (kapak mutlaka yeni olmalı) kapatın. Kavanozu ters olarak koyun ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Uygun bir yerde saklayın.
Ev yapımı reçel tarifleri...
BÖĞÜRTLEN REÇELİ
MALZEMELER
1 kg böğürtlen
750 gram tozşeker
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Böğürtlenleri bol suda yıkayın. Suyu süzülene dek süzgeçte bekletin. Tencereye aktarın. Üzerine tozşekeri ilave edin. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün kısık ateşte bir saat pişirin. Üzerinde oluşan köpüğü tahta kaşık yardımıyla temizleyin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ilınana kadar bekletin. Kavanozlara doldurun. İyice soğuduktan sonra kavanozun kapağının sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.
TARİF DETAY