Evde kumpir nasıl yapılır?
Siz de kendi evinizde bu tariflere uyarak, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz...Kumpir evde nasıl mı hazırlanır? İşte yanıtı...
Malzemeler: 1 kg patates 3 çorba kaşığı tereyağı 3 adet sosis 1 kangal sucuk 200 gram mısır 200 gram bezelye Rendelenmiş kaşar peyniri tuz
Pratik Kumpir hazırlanışı: Patatesleri soyup, halka biçiminde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Püre yapın. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sucuk ve sosisi küçükçedoğrayın. Patates püresinin üzerine yayın. Mısır ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene dek pişirin.
Siz de kendi evinizde bu tariflere uyarak, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz...Kumpir evde nasıl mı hazırlanır? İşte yanıtı...
Malzemeler: 1 kg patates 3 çorba kaşığı tereyağı 3 adet sosis 1 kangal sucuk 200 gram mısır 200 gram bezelye Rendelenmiş kaşar peyniri tuz
Pratik Kumpir hazırlanışı: Patatesleri soyup, halka biçiminde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Püre yapın. Tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sucuk ve sosisi küçükçedoğrayın. Patates püresinin üzerine yayın. Mısır ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene dek pişirin.
Evde kumpir nasıl yapılır?
İkramlık Kumpir Tarifi
Malzemeler: 6 adet büyük boy patates, 4 adet sosis, 10 adet zeytin, 1 çay bardağı bezelye, 6-7 adet kornişon turşu, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Yarım çorba kaşığı margarin ya da tereyağı, Üzerine: Ketçap, mayonez
İkramlık Kumpir Yapılışı: Sosis, kornişon turşu ve zeytinleri küçük doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edip karıştırın. Bu arada patatesleri haşlayın. Püre haline getirip, tuzunu ayarlayın. Yarım çorba kaşığı margarin veya tereyağı ilave edin. Patates püresini soğutmadan, dikdörtgen cam bir fırın kabına alıp, malzemeleri üzerine yerleştirin. 200 derece fırında 5-10 dakika fırınladıktan sonra, dilediğiniz miktarda ketçap ve mayonez ilave ederek sıcak servis yapın.
TARİF DETAYEvde kumpir nasıl yapılır?
Tavuklu Kumpir Tarifi
Malzemeler: 250 gram tavuk göğsü, 6 adet orta boy patates, Yeteri kadar su, 1 adet havuç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı konserve bezelye, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 10-12 dal maydanoz, Tuz, Karabiber
Tavuklu Kumpir Yapılışı: PATATESLERİ bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 15 dakika haşlayın. Tencereden çıkarıp, üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizik atın. Çay kaşığıyla patateslerin iç kısmını biraz çıkarın ve bir kaba doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ile havucu tereyağında kısık ateşte 6-7 dakika soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Patateslerin içine bu karışımı paylaştırın ve sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYEvde kumpir nasıl yapılır?
Kaşık Kumpiri Tarifi
Malzemeler: 4 adet orta boy patates, 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, Yarım su bardağı ılık süt, 1 tutam tuz, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 8 adet kornişon turşu, 1 adet büyük boy domates
Kaşık Kumpiri Yapılışı: PATATESLERİ soyup iri parçalar halinde doğrayın. Üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Suyunu çektikten sonra içine tereyağı, süt ve tuz ekleyip iyice ezerek püre haline getirin. Kaşar peyniri rendesi ve maydanozları da ilave edip karıştırın. Turşuları ve domatesi küp doğrayıp patateslere ilave edin. Çocukların ilgisini çekecek bir sunum için püreyi renkli kaşıklara yerleştirip, üzerlerine birer zeytin koyarak ikram edin.
TARİF DETAYEvde kumpir nasıl yapılır?
Mini Kumpir Yapılışı
Malzemeler: 8 adet küçük boy taze patates, 1 çay bardağı konserve mısır, 5-6 adet kornişon turşu, 10-12 dal maydanoz, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı ketçap, 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, karabiber, pulbiber. Üzerine: 8 adet kokteyl sosis, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mini Kumpir Yapılışı
YIKANMIŞ patatesleri kabuklarıyla birlikte 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra üst kısmını bıçakla ( ) şeklinde çizin ve tatlı kaşığıyla içini çıkarıp bir kaba alın. Bu kaba, mısır, küp doğranmış turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. İçleri boşaltılmış patateslere bu karışımı paylaştırın. Diğer taraftan sosisleri iki ucundan ( ) şeklinde kesin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kumpirlerin üzerine 1'er adet sosis yerleştirin. En üste de kaşar peyniri serpin ve servis yapın.
TARİF DETAY