Evde mayonez yapımı
MAYONEZ
Mutfakta çok geniş kullanım alanına sahip olan yumurta, yemeklerin yanı sıra dünya mutfağının en bilinen soslarında ve terbiyelerde de önemli rol oynar. USLA-Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi şefleri Fehmi Samancı ve Dilara Katırcıoğlu yumurta denince ilk akla gelen sos tarifi mayonez yapımı hakkında önerilerde bulundu.
MAYONEZ
Mutfakta çok geniş kullanım alanına sahip olan yumurta, yemeklerin yanı sıra dünya mutfağının en bilinen soslarında ve terbiyelerde de önemli rol oynar. USLA-Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi şefleri Fehmi Samancı ve Dilara Katırcıoğlu yumurta denince ilk akla gelen sos tarifi mayonez yapımı hakkında önerilerde bulundu.
Evde mayonez yapımı
AKLINIZDA BULUNSUN!
- Mayonez yapmak için kullandığınız malzemelerin soğuk olmasına dikkat edin.
- Mayonez yaparken kesilmeye başlarsa üzerine 4-5 damla çok soğuk su ekleyip karıştırırsanız kesilmeyi durdurabilirsiniz.
- Eğer yapma aşamasında mayonez kesilirse kenara alıp yeni bir mayonez hazırlayın. Eski mayonezi yavaşça yenisine ekleyin. Bu şekilde kesilen mayonezi kurtarabilirsiniz.
- Hazırladığınız mayonezi kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta süre ile saklayabilirsiniz.
- Mayonezinize farklı bir lezzet katmak isterseniz ezilmiş sarmısak, ançüez, ince kıyılmış fesleğen ve dereotu ekleyebilirsiniz.