Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Fırında Dondurma
Malzemeler
1 adet vanilyalı hazır kek
2 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı tozşeker
4 top vanilyalı dondurma
Fırında Dondurma Yapılışı
İlk olarak yumurta aklarını, mikserle çırparak köpürtün. İçine 3 çorba kaşığı tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilyalı kekten, su bardağı ile 2 adet daire çıkarın. Isıya dayanıklı bir tabağa alın. Dondurmayı keklerin üzerine paylaştırın. Şekerli köpük ile dondurmanın üzerini kaplayın. Kalan tozşekeri üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 270 derece fırında, 2 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Milföyde Dondurma
Malzemeler
6 adet milföy hamuru
6 top çikolatalı dondurma
Çilek sos için: 250 gram çilek
Yarım su bardağı tozşeker
Üzerine:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Milföyde Dondurma Yapılışı
MİLFÖY hamurlarının kenarlarını (yuvarlak şekil vermek için) bir hamur ruleti yardımıyla kesip, alın. Hamurları muffin kalıplarına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin. Kabarmalarını önlemek için içlerine kuru bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından alın. Ilınınca muffin kalıplarından çıkarın ve içlerindeki bakliyatı alın. Çilek sos için, yıkanmış ve ayıklanmış çilekleri robottan geçirip, püre haline getirin. Tencereye alın ve içine tozşeker katın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Milföy hamurlarının içine dondurma kaşığı ile 1'er top dondurma koyun. Dondurmanın üzerine çilek sostan gezdirin. Rendelenmiş çikolata serptikten sonra bekletmeden servis yapın.
Evde yapabileceğiniz en güzel dondurma tarifleri
Bezeli Dondurma
Malzemeler
4 adet yumurtanın akı
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı vanilya
Karamelli, frambuazlı ve antepfıstıklı dondurma
Süslemek için: Kiraz
Bezeli Dondurma Yapılışı
Yumurta aklarını pudraşekeri ve vanilya ile birlikte kar gibi olana dek çırpın. Karışımı krema torbasına doldurun. İçine yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine, büyüklüğüne bağlı olarak 3 ya da 6 yayvan top sıkın. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirin. Servis tabağına bir kat beze, bir kat dondurma şeklinde dizin. En üstünü de kirazla süsleyerek servis yapın.