Sarımsak Çorbası

Sarımsak çorbası, klasik çorbalardan sıkılanlar için oldukça lezzetli bir alternatif. Sarımsaktan hoşlanmayanlar bile bu çorbayı çok beğenecek. O zaman malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! İşte karşınızda sarımsak çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Terbiye için tüm malzemeyi blender setinin karıştırma haznesine alıp pürüzsüz olana kadar çırpın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
-
2
Eti ilave edip suyunu salıp yeniden çekene kadar soteleyin. Et kendi suyunu çekince 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ısıda ve tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
-
3
3 cm uzunluğunda doğranmış sarımsağı katıp 15 dakika kısık ısıda pişirin. Terbiyeye yemeğin suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip ılınmasını sağlayın.
-
4
Daha sonra terbiyeyi yavaşça yemeğe ekleyip karıştırın. Nohut ve tuzu katın. Bir taşım pişirin. Üzeri için zeytinyağını küçük bir tavada ısıtın.
-
5
Haspiri ekleyip bir iki çevirin. Çorbayı kaselere pay edin. Üzerlerine haspirli yağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar