Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Diğer sıvılar: Taze/ hazır meyve suları, ayran,normal gazlı ve kolalı içecekler, şekerli aromalı gazsız içecekler “Fark Etmeden Diyet Beslenme Sistemi”nde serbest olarak tüketilemez. Taze/ hazır meyve sularını,meyve grubu alternatifi, ayranı ise süt grubualternatifi olarak diyetinizde belirlenenmiktar kadar tüketebilirsiniz. Gazlı veyagazsız, fruktoz veya sukroz şekeri içeren tüm içeceklerin doyum sağlamayıp yeterli besin öğesi içermediği halde diş çürüklerine,kilo alımına, tip 2 diyabete neden olabileceği belirtilmiştir.Bu gibi içeceklergünlük enerji alımında gereksiz artış oluşturmaktadır. Light kolalı içecekler, light gazoz, light gazsız içecekler ve soda günde 2 kutu tüketilebilir.
Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Yapay Tatlandırıcılar: Tatlandırıcılar karbonhidrat türevidir. Sorbitol, mannitol, ksilitol, maltitol, tagatoz, siklamat, aspartam, asesülfam-K, sakarin, sükraloz, neotam gibi değişik karbonhidrat içeriklerine göre besin endüstrisinde şeker yerine tatlandırmak amaçlı kullanılır. Yapay tatlandırıcıların ortak özellikleri, diş çürükleri oluşturmaları, barsakta prebiyotik etki göstermeleri, diyabet ve kilo yönetiminde olumlu etki sağlamalarıdır. Bazı tatlandırıcılar (şeker alkolleri) aşırı tüketildiğinde laksatif etkiye neden olabilir. Yapay tatlandırıcıları kullanmamanızda fayda var, kullanıyorsanız da aşırıya kaçmamaya özen gösteriniz.
Fark etmeden diyet yapmak isteyenlere
Tuz tüketimi: Halk sağlığı çalışmaları ülkemizde beslenme açısından yüksek miktarda tuz tüketimi olduğunu göstermektedir. Tuz deyince aklımıza sofra tuzu yani sodyum klorür gelir. Sodyum besinlerde doğal olarak bulunan bir mineraldir. Beslenmenizde, sodyumun büyük bir kısmı yemeklere serpilen tuzdan değil, tüm besinlerden gelir. Unutmayınız ki, tuzlu besinleri tercih etmek, sonradan kazanılan bir özelliktir. Güvenli ve yeterli sodyum alımı için, yaklaşık ? tatlı kaşığı iyotlu tuz tüketimini aşmamanızı öneriyoruz. Eğer hipertansiyon probleminiz varsa potasyum klorür (KCL) içeren tuz önerebiliriz. Konserve besinler, turşu, sirke ile marine edilmiş besinler, şarküteri ürünleri daha fazla tuz içerir.Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler