Fırından sofralara leziz tatlar

 Fırın Torbasında Köfte Ve Patates Tarifi (4 kişilik)
 Köfte için: 500 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dilim bayat ekmek
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Patates için:
8 adet küçük boy patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Fırın torbası için:
1 tatlı kaşığı un

KÖFTELERİ hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Ekmek dilimlerini suda ıslatıp sıkın. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yuvarlak köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı, toz kırmızıbiber, pulbiber, kekik, tuz ve karabiber ilave edin. Bir fırın torbasına un koyun. Ağzını elinizle kapatın ve torbayı sallayarak her tarafına unun yayılmasını sağlayın. Köfte ve patatesleri torbaya koyup, ağzını torbayla birlikte verilen klipsle sıkıca kapatın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini birkaç yerinden çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.