Güneşin gözdesi: Domates
DOMATESLİ SOĞUK ÇORBA(4 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet orta boy domates
2 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
3 dal maydanoz, 1 diş sarmısak
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Domates ve salatalıkları soyup küp doğrayın. Kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp küp doğrayın. Maydanoz ve sarmısağı ince kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın. İçinden 6 çorba kaşığını kenara ayırın. Kalanını blendere alın. Üzerine zeytinyağı, tozşeker, sirke, pulbiber, tuz ve karabiber katıp blenderden geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine suyu ilave edin. Karıştırıp, buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis kaplarına aktarın. Üzerine ayırdığınız malzemeyi paylaştırıp servis yapın.
Güneşin gözdesi: Domates
DOMATESLİ PEYNİR TATLISI(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet orta boy domates
250 gram tuzsuz taze lor peyniri
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurtanın akı, tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, tuz
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için unu yayvan bir kaba alıp, üzerine yumurta, tereyağı ve tuz ekleyip yoğurun. Çok büyük olmayan bir fırın kabını sıvıyağla yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla açıp, fırın kabının kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. Fazla kısımlarını bıçakla kesip düzeltin. Lor peynirini bir kaba alıp çatalla ezin. Tozşekerden iki çorba kaşığı alıp kenara ayırın ve kalanını lora ekleyin. Diğer taraftan yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Daha sonra lor peynirine ilave edin. Karışımı hamurun üzerine dökün. Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın ve peynirli karışımın üzerine dizin. Sıvıyağ ve ayırdığınız tozşekeri domateslerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAY