Günün en özel anlarına
BROKOLİLİ KEK(6-8 Kişilik)
250 gram brokoli 3 adet yumurta, bir buçuk su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, bir buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, tuz, karabiber, pulbiber
Brokoliyi buharda pişirin. Çiçeklerine ayırıp, orta büyüklükte bir fırın kabına dizin. Yumurta, süt ve sıvıyağı çırpma kabında çırpın. İçine elenmiş un ile kabartma tozu ilave edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice çırpıp brokolinin üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Günün en özel anlarına
SİYAH ZEYTİN EZMELİ KURABİYE(30 Adet)
4 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 250 gram oda sıcaklığında margarin, 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı siyah zeytin ezmesi
Yoğurma kabına un, tuz ve kabartma tozunu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, margarin ve yumurtayı katıp, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parça hamura siyah zeytin ezmesi ilave edip, yoğurun. Sade ve zeytin ezmeli hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp, buzdolabında 20-25 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurları düz bir zeminde yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. İki sade, iki zeytin ezmeli hamuru, uçları hafifçe birbirine değecek ve bir sade, bir zeytin ezmeli olacak şekilde an yana dizip rulo yapın. Ruloyu ortadan ikiye kesin ve kesilen kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler