Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Mandalina Tatlı Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
3 adet mandalina
130 gram (yarım su bardağından bir parmak fazla) tozşeker
3 adet yumurta
50 gram (3.5 çorba kaşığı) tereyağı
100 gram şekersiz krema
Hamuru için:
100 gram (2 kahve fincanı) un
100 gram margarin
1 tutam tuz
Gerekirse 1 çorba kaşığı soğuk su
Mandalina Tatlı Yapılışı
HAMUR malzemesini bir kapta karıştırın. Hamur toplanmayıp ekmek kırıntısı gibi kalırsa, bir çorba kaşığı soğuk su ekleyin. Yağladığınız kelepçeli kalıbın dibine hamuru yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada mandalinaları püre haline getirin. Üzerine tozşeker, yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekersiz kremayı ilave edip karıştırın. Fırında pişen tabanın üzerine bu malzemeyi dökün. Fırının derecesini 200'e çıkarıp yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Cevizli Tatlısı Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
3 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Cevizli Tatlısı Yapılışı
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla çırpın. Tozşekeri katıp çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha çırpın, cevizi ekleyin. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve bütün malzemeyi karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bir kenara alın. Şerbeti için tozşekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2- dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Kesme Tatlı Tarifi
12 Kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Harç için:
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su,
yarım limon
Kesme Tatlı Yapılışı
YUMURTA sarısı, tereyağı, sıvıyağ, irmik, yoğurt, pudraşekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Haşhaşlı ve Antepfıstıklı Tatlı Tarifi
12 Adet
Malzemeler
Hamur için:
2/3 kahve fincanı haşhaş tohumu
1 kahve fincanı toz antepfıstığı
6 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzerine:
Kaymak
dondurulmuş vişne
toz antepfıstığı
Haşhaşlı ve Antepfıstıklı Tatlı Yapılışı
HAMUR için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta sarılarının içine tozşeker koyup, boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin. Antepfıstığı ve haşhaşı ilave edip, karıştırın. Un karışımını yumurta sarısının bulunduğu kaba ekleyip, karıştırın. En son yumurta akını yavaş yavaş karışıma katın ve şöyle bir karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağı ile kalıpları yağlayın ve karışımı bu kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında (fırının kapağını hiçaçmadan) 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğuması için bir kenara alın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Portakallı Tatlı Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
5 kahve fincanı tozşeker
5 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbet için:
Dört buçuk su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/4 limon dilimi
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı ince rendelenmiş
portakal kabuğu
Süslemek için: 1 su bardağı krem şanti
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı fındık
Portakallı Tatlı Yapılışı
Şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtaları beyazlaşana dek çırpın. Sıvıyağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Yuvarlak ya da dörtgen bir cam tepsiyi margarinle yağlayın. Tepsinin sadece taban kısmına un serpiştirin. Karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Çırpma teli ya da tahta kaşıkla çırpmadan karıştırıp, tepsiye boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şerbet için, şeker, su ve limon dilimi ile birlikte kaynatın. Şerbeti ateşten alıp, soğuttuktan sonra portakal kabuğu ile bir buçuk su bardağı portakal suyunu ekleyin. Tatlı hamuru piştiğinde fırından alıp, ters çevirerek, başka bir tepsiye çıkarın. Dilimleyin. Buzlukta soğutulan şerbeti üzerine gezdirin. Krem şantiyi yarım çay bardağı portakal suyu ile çırpın. Tatlının üzerine iri dövülmüş fındık serpin. Krema ile birlikte servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Sürpriz Tatlı Tarifi
12 Kişilik
Malzemeler
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve antepfıstığı
1 çay bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem
Sürpriz Tatlı Yapılışı
Badem ve antepfıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve tozşekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan tozşeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Cevizli Tatlı Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kase kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Cevizli Tatlı Yapılışı
Ön hazırlık olarak, şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. İçine limon suyunu aktarıp, bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içinde ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve unu iyice karıştırın. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine, önceden hazırladığınız ve soğutulmuş serbeti dökün. Şerbetini çekince servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Dilber Dudağı Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
125 gram margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı bütün ceviz
Üzeri için: 125 gram tereyağı
Şerbeti için:
7 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Dilber Dudağı Yapılışı
Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı eleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru önce 5 eşit parçaya bölün. Sonra her parçayı yeniden 10'na bölün. Böldüğünüz parçaların hepsini merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane ile tekrar tek bir yufka olacak şekilde açın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan parçalar çıkartın. Her parçanın içine yarım ceviz koyup yarım ay şeklinde kapatın. Diğer 4 parça hamuru da aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. Tereyağını eritip tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın. Şerbet ılıkken soğuk tatlının üzerine gezdirip şerbeti çekmesi için 1 gece bekletin.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Demir Tatlısı Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
Hamur için: 3 adet yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Kızartma demiri
Şerbet için: 2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Kızartmak için: Bol sıvıyağ
Üzerine: Tarçın ve hindistancevizi
Demir Tatlısı Yapılışı
ŞERBET malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpma işlemini sürdürün. Bol sıvıyağ konulmuş kızartma tenceresinin içine, kızartma demirini yerleştirin. Yağ iyice kızınca, ocağın altını kısın. Isınmış demiri yağdan alıp, karışıma sadece alt yüzü değecek şekilde batırın. Kızgın yağa sokun. Kızarınca, tatlıyı bıçak yardımı ile demirden kurtarıp soğuk şerbete atın. Bekletmeden servis tabağına alın. Bu işleme, hamur bitene kadar devam edin. Üzerine tarçın ve hindistancevizi serperek servis yapın.
Hiç bilinmeyen 10 şerbetli tatlı
Selanik Tatlısı Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
500 gram yoğurt
1 su bardağı+1 çorba kaşağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı+5 çorba
kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 adet limon
Üzeri için: Hindistancevizi
Selanik Tatlısı Yapılışı
ÖNCELİKLE şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistancevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistancevizi serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler