Hiç tatmadığınız enfes mantı tarifleri
İstavrit Mantı
5 Kişilik
Malzemeler
200 gram istavrit
4 adet taze soğan
8 dal maydanoz
8 dal dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yufka
Üzeri için:
250 gram yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
İstavrit Mantı Yapılışı
BALIKLARIN kılçığını ve derisini ayırın. Derin bir kase içine aldığınız balığı çatalla iyice ezin. ‹nce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Karabiber ve tuzunu katın. Bütün malzemeyi yoğurun. Yufkayı düz bir zemin üzerine yayın. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan yuvarlak parçalar kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız harçtan koyun ve yufkanın ağzını torba büzer gibi büzün. Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir güvece dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurt dökün. Bir tavada kızdırdığınız pulbiberli tereyağını yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz yoğurda 2 diş dövülmüş sarmısak katabilirsiniz
Hiç tatmadığınız enfes mantı tarifleri
Çerkes Mantısı
6 Kişilik
Malzemeler
Hamuru için:
500 gram un
Yarım çay bardağı su
Tuz
İçi için:
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Çorbası için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1’er çay kaşığı kekik ve nane
3 diş dövülmüş sarmısak
Çerkes Mantısı Yapılışı
UN, su ve tuzu bir kaba alarak iyice yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için sıvıyağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Tencereye kıymayı ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, nane, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuz ilave ettikten sonra bir-iki çevirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra su bardağı ağzıyla kesin. Hamurların ortasına aldığı kadar harç koyun. Hamurun iki ucunu ortada toplayın. Baş parmağınızla işaret parmağınızı karşılıklı getirerek bir baş parmağınızı bir işaret parmağınızı sıkarak hamuru bükün. Balık sırtı ya da başak gibi şekil verin. Daha sonra tuzlu suda haşlayın ve delikli bir kepçe ile süzerek tencereden alın. Tenceredeki haşlama suyunu sos yapmak için başka bir kaba aktarın. Çerkeslerin çorba olarak tabir ettikleri karışımı hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, salça, kekik ve naneyi tavaya alın. Karıştırarak birkaç dakika pişirin ve sos haline getirin. Hazırladığınız sostan 1 tatlı kaşığı alarak haşlama suyuna ekleyin. Üzerine sarmısağı da ilave edin. Kaşığınıza aldığınız bir adet mantıyı çorbaya batırıp ısırın. Daha sonra tekrar batırarak yiyin.
TARİF DETAY