Balkabaklı Pirinç Keki
Balkabağı ile pirinci buluşturan farklı bir lezzet balkabaklı pirinç keki tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri çırpma teli ile koyu bir kıvam alana dek çırpın. Limon suyu ve limon kabuğu ilave edip karıştırın. Üzerine unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 25 cm'lik kelepçeli yuvarlak kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pandispanya soğuyunca enlemesine ortadan ikiye kesin.
-
2
Ayrı bir yerde yıkanıp süzülmüş pirinci tencereye alın. Su ilave edip pişmeye bırakın. Toz şeker ve bal kabağı ekleyip, kabak yumuşayana dek ağır ateşte pişirin. Buğday nişastasını yarım su bardağı suda eritip balkabaklı pirince ilave edin. Vanilya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
-
3
Pandispanya'nın birinci katını streç filmle kaplanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine bal kabaklı pirinci yayıp, ikinci kat pandispanya ile kapatın. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri