Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
Çok az sıvıyağ
Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz
karabiber
kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte Yapılışı
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
Çok az sıvıyağ
Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz
karabiber
kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte Yapılışı
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Antepfıstıklı misket köfte
2 Kişilik
Malzemeler
1 kahve fincanı antepfıstığı
300 gram dana kıyma
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
Yarım Türk kahvesi fincanı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz ve karabiber
Kabak ezmesi için:
2 adet kabak
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ev yoğurdu
6-7 dal dereotu
Yarımşar Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz ve fındık
Tuz
Antepfıstıklı misket köfte Yapılışı
PİRİNCİ 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Üzerine antepfıstığı, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Bu karışımdan küçük parçalar koparın ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Suyu bir tavada ısıtın ve köfteleri ekleyin. Suyunu çekmesine yakın zeytinyağı ilave edin ve köfteler pembeleşene kadar pişirin.
Kabak ezmesi için kabağı rendeleyin ve tencereye alın. Zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla karıştırın ve içine kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma ceviz, fındık, kabak ve tuz ekleyip, karıştırın. Misket köfte ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Tavuk Köftesi
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü,
200 gram mantar
1 adet orta boy soğan,
1 çay kaşığı köri
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı,
tuz
Tavuk Köftesi Yapılışı
TAVUKLARI haşlayıp didikleyin. Robottan geçirip kıyma haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, un, köri ve tuzu kıymaya ekleyip yoğurun. Mantarları dilimleyip tereyağında soteleyin. Maydanozları ince ince kıyıp mantar ve kaşar peyniri rendesi ile karıştırın.
Yoğurduğunuz köfte harcını düz bir zeminde elinizle bastırarak açın. Mantarlı harcı içine yayın. Kenarlarından birleştirerek kapatın. Yağlı fırın kabına yerleştirip üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Hindi Rulo Köfte
5 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg hindi eti
1 adet soğan
4 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
6-7 dilim hindi jambon
Yarım demet maydanoz
Domatesli sos için:
Yarım paket domates püresi
Yarım su bardağı su
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
1-2 diş sarmısak
Hindi Rulo Köfte Yapılışı
HİNDİ etini mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin. İçine ince ince kıyılmış kuru ve 2 adet taze soğanı ekleyip karıştırın. Ardından yumurta, galeta unu ve baharatları karıştırıp, uzun bir köfte şekli verin. Köfteyi alüminyum folyoya yayıp, köftenin ortasına kalan 2 adet bütün taze soğanı koyun. Folyonun yardımıyla köfteyi rulo sarın. Üzerini jambonla kaplayıp, fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Bu arada sos için, domates püresini ve suyu bir kaba alıp bir taşım kaynatın. Mısır nişastasını çok az suyla ezip sosa ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Dövülmüş sarmısağı da ekleyip karıştırın. Sosu ocaktan indirin. Sosu servis tabağına döküp yayın. Pişen hindi rostoyu sosun üzerine yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin. Dilimleyip servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Patatesli Köfte
4-6 Kişilik
Malzemeler
500 gram kıyma
2 adet haşlanmış patates
1’er adet soğan ve yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1’er tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
5-6 dal maydanoz
5’er adet kiraz domates ve sivri biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Patatesli Köfte Yapılışı
KIYMA, rendelenmiş patates, soğan, yumurta, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, aralarına ikiye bölünmüş kiraz domates ve biber koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Patatesli İçli Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
5 adet patates, yeteri kadar su
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz, karabiber, pulbiber
İç malzeme için: 300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
2 dal maydanoz, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Patatesli İçli Köfte Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın. Kabuklarını soyup, sıcakken bir çatal yardımıyla ezin ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan, iç malzeme için bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıyma ekleyip, kıyma pişene kadar birlikte kavurun.
Ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ezdiğiniz patatesin üzerine yumurta akı, un, tuz, karabiber ve pulbiber kattıktan sonra yoğurun.
Her seferinde elinizi ıslatarak harçtan cevizden büyük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp, parmağınızla içli köfte yapar gibi ortalarını açın. İçine kıymalı harçtan koyup, yine elinizi ıslatarak yavaş yavaş yukarı doğru çekip, ağzını kapatın ve köfte şekli verin. Malzeme bitene dek işleme devam edin. Hazırladığınız köfteleri, bekletmeden bol yağda kızartın ve sıcak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Ispanaklı Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
1 kg ıspanak
750 gram köftelik kıyma
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
4 dal taze soğan
1 adet soğan,
tuz,
karabiber
Kızartmak için:
4 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
Ispanaklı Köfte Yapılışı
Ayıklayıp yıkadığınız ıspanağın içine 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Kaynar suda 2 dakika bekletip süzerek soğuk su ile şoklayın. Suyunu iyice sıkarak ince doğrayın.
Çukur bir kase içine aldığınız ıspanağı, kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, tozşekeri, tuzu, karabiberi, ince doğradığınız taze soğanı ve rendelediğiniz kuru soğanı iyice yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi şekil verin. Ispanaklı köfteleri kızartmak için bir tabağa galeta ununu, başka bir tabağa iyice çırptığınız yumurtaları alın. Köfteleri önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Çanak Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
500 gram köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
4 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 diş ezilmiş sarmısak
Tuz,
karabiber,
kekik
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
İçine:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar,
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber,
3 dal taze soğan
Yeteri kadar tuz,
fesleğen
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ayrıca alüminyum folyo
Çanak Köfte Yapılışı
Kaseye kıyma, ufalanmış ekmek içi ve galeta ununu alın. Rendelenmiş soğan, sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Yumurta ve sıvıyağ ilave edin. Bütün malzemeleri iyice özleşene dek yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada bir tavaya sıvıyağ alın. İçine küçük küp doğranmış mantar, kırmızı biber ve kabak koyun. Sebzeler suyunu çekene kadar soteleyin.
Ardından ince kıyılmış taze soğan, tuz, fesleğen ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Küçük fırın kaplarının içini, folyo kağıdı ile kaplayıp, yağlayın. Hazırladığınız köfte harcından, kapların ebatları kadar açın ve içine yerleştirin. Sebzeli harcı içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpip, fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Tavuklu Hasanpaşa Köftesi
8 Kişilik
Malzemeler
500 gram tavuk eti (arzuya göre göğüs ya da kalça olabilir)
1 adet soğan
1 ade yumurta
4 dilim ekmek içi
1 diş rendelenmiş sarmısak
Tuz,
karabiber
pulbiber
Üzeri için:
4 adet orta boy patates
Bir buçuk çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta,
tuz
Sos için:
5 adet kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak,
birkaç dal fesleğen
Tavuklu Hasanpaşa Köftesi Yapılışı
Tavuk etini robotta çekerek kıyma haline getirin ve derin bir kaba alın. Soğanları da robotta çok ince kıyıp tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini, yumurtayı, sarmısağı, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Üzerine sıcak süt, tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp karıştırın. Püreyi sıkma torbasına koyun. Köfteleri 15 dakikanın sonunda fırından çıkartın ve ortalarına hazırladığınız püreden sıkın.
Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin. Geceden suda beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri blendere koyun. Üstüne tüm sos malzemesini ekleyip hepsini birlikte blenderden geçirin. Köftelere hazırladığınız sostan bolca dökerek servis yapın. Aşçının notu: Sosun içine arzuya göre 1 çay bardağı haşlanmış bezelye de eklenebilir.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Kerpiçli Köfte
5 Kişilik
Malzemeler
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
Sos için:
1 adet yumurta
250 gram lor peyniri
250 gram yoğurt
15 diş sarmısak
100 gram krema
1 çay kaşığı toz nane
Kerpiçli Köfte Yapılışı
Köfteyi hazırlamak için, kıymayı genişçe bir kaba alın. Soğanı rendeleyip yumurtayı kırın. Ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Tüm malzemeler birbiri ile iyice karıştıktan sonra, küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Yapışmaz yüzeyli tavada kızartıp güveç kabına yerleştirin.
Sos için yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yoğurdu ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Krema, ezilmiş sarmısak ve naneyi ekleyip harmanlayın. Karışımı güveç kabının içindeki köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sosun üzeri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
İstavrit Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
500 gram istavrit
1 demet taze soğan
1 adet bayat ekmeğin içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5 adet ceviz içi
1’er adet domates ve limon
8 adet defne yaprağı
4 adet sivri biber
Üzeri için:
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
İstavrit Köfte Yapılışı
Balığın derisini ve kılçığını ayırın. Balığı, ince kıyılmış taze soğanları, 10 dakika suda bekletip sıktığınız ekmek içini, karabiberi, kimyonu, yenibaharı, soya sosu, kaşar peyniri ve ceviz içini robottan geçirin. Hazırladığınız harçtan top köfteler yapın.
Domatesi 8'e bölün. Limonu ince halkalar halinde kesin. ?işe sırasıyla köfte, domates, limon, defne yaprağı ve biber dizin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız şişleri ızgarada pişirip servis tabağına alın. Limon suyunu ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Izgaraların üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Soya Kıymalı Semizotu Köftesi
2 Kişilik
Malzemeler
1 demet semizotu
1 su bardağı soya kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber,
1 adet soğan
Soya Kıymalı Semizotu Köftesi Yapılışı
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine çıkacak kadar su koyarak 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Avucunuzla sıkarak iyice suyunu çıkarın.
Derin bir kabın içine soya kıyması ve bulguru alın. Yine üzerini aşacak şekilde sıcak su ilave edin ve 30 dakika bekletin. Bulgur ve kıyma suyu çektikten sonra, içine semizotu, köri, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanı rendeleyin ve hepsini iyice yoğurun. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Çok az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldığınız köfteleri bulgur pilavı, yoğurt ve salata ile beraber sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Levrek Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
400 gram levrek
4 dal taze soğan
5 adet mantar
2 adet sivri biber
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
pulbiber
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
pulbiber
Levrek Köfte Yapılışı
Filetosuna ayrılmış levreği incecik doğrayıp bir kaseye alın. Taze soğan, mantar, sivri biber, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp balığa ilave edin. Yumurta, galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve pulbiber ekleyip bütün malzemeyi iyice yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada az sıvıyağ ile kızartın. Sos için pulbiber ve ince kıyılmış sarmısağı tereyağında kızdırın. Köfteleri hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Domates Püreli Köfte
2 Kişilik
Malzemeler
250 gram köftelik kıyma
1 çay kaşığı sirke
Bir tutam karbonat
Tuz,
karabiber,
2 adet domates
6 adet sivri biber
Domates Püreli Köfte Yapılışı
Kıymayı bir kaba alın. Üzerine sirke, karbonat, tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurup küçük parçalar koparın. Elinizde parmak şekli verin. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını kızartın. Bu arada domates püresi için domatesleri teflonda közleyin.
Kabuklarını soyun. İsterseniz rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın. Biberleri de közleyin. Köftelerle biberleri servis tabağına alın. Domates püresini köftelerin ve biberlerin üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYHiç tatmadığınız köfte tarifleri
Sebzeli Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma,
1 adet soğan
Yarım ekmek içi,
1 adet yumurta
Maydanoz,
tuz,
karabiber
1 su bardağı patates
1 su bardağı havuç(küçük doğranıp haşlanmış)
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber,
dereotu
Sebzeli Köfte Yapılışı
Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, suyu sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak parmak şekli verin. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Ardından bir tencereye koyun. Üzerine patatesli-havuçlu garnitürü ekleyin. Bezelye ilave edin. Tereyağında unu kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Bu malzemeyi köftelerin üzerine ilave edin ve orta ateşte pişirin. Daha sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
TARİF DETAY