Hiçbir yerde bulamayacağınız Bonfile tarifleri

Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Tarifi

4 Kişilik 

Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Yapılışı

TEREYAĞININ yarısını tavaya alıp, dilimlenmiş kestane mantarını soteleyin. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp, kıyılmış soğanı karamelize olana dek soteleyin. Pirinci yıkamadan ekleyip kavurun. Şarap, tuz, karabiber ve 1 kahve fincanı suda erittiğiniz safranı ilave edin. Pirinç şarabı çekince, mantarı

ekleyin. 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Pirinç suyu çektikçe birer kepçe ekleyerek, et suyu bitene kadar işlemi tekrarlayın. Pirinç hafif sulu ve diri (al dente) hale gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peynirinin yarısını serpiştirin. Bonfile için zeytinyağından yarım çorba kaşığını kenara ayırın.

Kalan zeytinyağı, sarmısak ve yoğurdu karıştırıp, 3-4 cm kalınlığında dilimlenmiş bonfileyi ekleyin. İyice karıştırıp, 8-10 saat dinlendirin. Daha sonra ızgarada önlü arkalı pişirin. Deniz tuzu ekleyip kenara alın.

Hindi göğüs etini jülyen doğrayıp, kenara ayırdığınız yarım çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazları buharda 10 dakika haşlayıp, buzlu suya çıkarın. Daha sonra suyunu süzün. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine bonfileyi yerleştirin. Yanına hindi ve kuşkonmaz koyun. Taze kekikle süsleyip servis yapın.

Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Tarifi

4 Kişilik 

Kestane Mantarlı Risotto Yatağında Bonfile Yapılışı

TEREYAĞININ yarısını tavaya alıp, dilimlenmiş kestane mantarını soteleyin. Kalan tereyağını ayrı bir tencereye alıp, kıyılmış soğanı karamelize olana dek soteleyin. Pirinci yıkamadan ekleyip kavurun. Şarap, tuz, karabiber ve 1 kahve fincanı suda erittiğiniz safranı ilave edin. Pirinç şarabı çekince, mantarı

ekleyin. 1 çorba kepçesi et suyu ilave edin. Pirinç suyu çektikçe birer kepçe ekleyerek, et suyu bitene kadar işlemi tekrarlayın. Pirinç hafif sulu ve diri (al dente) hale gelince ocaktan alın. Üzerine parmesan peynirinin yarısını serpiştirin. Bonfile için zeytinyağından yarım çorba kaşığını kenara ayırın.

Kalan zeytinyağı, sarmısak ve yoğurdu karıştırıp, 3-4 cm kalınlığında dilimlenmiş bonfileyi ekleyin. İyice karıştırıp, 8-10 saat dinlendirin. Daha sonra ızgarada önlü arkalı pişirin. Deniz tuzu ekleyip kenara alın.

Hindi göğüs etini jülyen doğrayıp, kenara ayırdığınız yarım çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kuşkonmazları buharda 10 dakika haşlayıp, buzlu suya çıkarın. Daha sonra suyunu süzün. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine bonfileyi yerleştirin. Yanına hindi ve kuşkonmaz koyun. Taze kekikle süsleyip servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.