Yeşil Zeytinli Dalyan Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı geniş bir kaba alıp, üzerine 2 adet yumurta ilave edin ve yoğurun. Daha sonra rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz katın. En son kıyılmış zeytini ilave edip yeniden yoğurun. Hazırladığınız harcı buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-
2
Diğer taraftan, kalan 4 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Havuçları da temizleyip yumuşayana kadar haşlayın ve kabuklarını soyun. Dinlenen köfte harcını, yağlanmış bir fırın tepsisine dikdörtgen şeklinde yayın.
-
3
Yumurtaları ve havuçları harcın ortasına yerleştirin, kenarını ortaya doğru toplayın. Elinizle bastırarak iki ucu birbirine iyice yapıştırdıktan sonra üzerini düzeltin. Ayçiçek yağını küçük bir tavaya alıp, salçayı biraz kavurun ve üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, dalyan köftenin üzerine gezdirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada bir tepside biriken suyu köftenin üzerine gezdirerek üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri