Hoş kokulu, kırmızı dokulu: Çilek
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TART(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı un
200 gram tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
İçi için:
5 adet orta boy çilek
2 su bardağı krema
500 gram bitter çikolata
Üzeri için:
15 adet çilek
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Hazırlanışı:
Un, tereyağı, pudraşekeri ve yumurtayı iyice yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İçi için kremayı kaynatıp, çikolatayı ekleyin. Püre haline getirilmiş çilek ilave edip karıştırın. Dinlenen hamuru açıp tart kalıbına yerleştirin. Üzerine kuru bakliyat koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kıtırlaşana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Daha sonra ortasına çikolatalı harcı döküp, tekrar soğumaya bırakın. Çilek ve pudraşekeri ile süsleyip servis yapın.
Hoş kokulu, kırmızı dokulu: Çilek
ÇİLEKLİ PEMBE RÜYALAR(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı toz fındık
Kreması için:
200 gram çilek
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı eritilmiş beyaz çikolata
1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çilek kıyılmış badem
Hazırlanışı:
Un, tereyağı, yumurta, pudraşekeri ve toz fındığı iyice yoğurun. Hamuru açıp, tart kalıbına yerleştirin, üzerine kabarmaması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Krema için un, süt, tozşeker ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı pişirin. Tereyağı ekleyip, küp doğranmış çilek ilave edin. Karışımı ocaktan alıp, hamurun içine doldurun. Üzerine çilek yerleştirip, kıyılmış badem serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Hoş kokulu, kırmızı dokulu: Çilek
ÇİLEKLİ RULO PASTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg çilek
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
İki buçuk su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine:
Pudraşekeri
Süslemek için:
Çilek
Hazırlanışı:
Çileğin saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler