İncir ile etin buluştuğu lezzetler
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile)
1 Kişilik
Malzemeler
160 gram bonfile
Bir tutam ince kıyılmış taze kekik
Bir tutam ince kıyılmış tarhun
1 çay kaşığı limon suyu
3 adet yaprak sarma
2 adet beyaz incir
2 adet siyah incir
Birer tutam tuz
Birer tutam karabiber
2 çorba kaşığı kızılcık marmeladı
Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile) Yapılışı
Bonfileyi iyice döverek açın. Taze kekik, tarhun ve limon suyu ile tatlandırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazır yaprak sarmaları içine dizip rulo şeklinde sarın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. İncirleri dilimleyip 180 derece fırında hafifçe pişirin. Bonfile dilimlerini 2 ya da 3 parçaya kesip servis tabağına yerleştirin. İncirleri de tabağa alın. Kızılcık marmeladını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek, sıcak servis yapın.
İncir ile etin buluştuğu lezzetler
Baharatlı Ördek, Karamelize Elma, İncir ve Hurma Sos ile
4 Kişilik
Malzemeler
Ördek için:
1 adet orta boy Pekin ördeği
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet portakal
Elma için:
2 adet elma
Yarım su bardağı tozşeker
Sos için:
1 adet havuç
1 adet soğan
3 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 adet portakal
3 adet kuru incir
6 adet hurma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Baharatlı Ördek, Karamelize Elma, İncir ve Hurma Sos ile Yapılışı
ÖRDEĞİ hazırlamak için portakalı sıkın. Üzerine sıvıyağ ve baharatları ekleyip karıştırın. Bu karışımı ördeğin üzerine sürün. Üzerini folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1.5 saat pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Ördeğin etlerini kemiklerinden ayırın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Şekeri küçük bir tencerede, kısık ateşte karamel haline getirin. Çok az sıcak su ilave edin. Elmaları tencereye atıp yumuşayana dek pişirin. Sosu hazırlamak için sebzeleri soyup doğrayın. Portakalı kabuğuyla birlikte dörde bölün. Bir tencere içinde yağı kızdırın. Sebze, portakal ve ördeğin kemiklerini tencereye alın. 10 dakika soteledikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 3 saat kaynatın. Daha sonra süzün. Elde ettiğiniz sosu kısık ateşte koyulaşana dek kaynatın. Son olarak içine çekirdeği alınmış ve doğranmış hurma ile kuru inciri ilave edin. Servis tabağının ortasına elmayı yerleştirin. Üzerine ördek etinden alın. Sos dökerek servis yapın.
İncir ile etin buluştuğu lezzetler
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin
4 Kişilik
Malzemeler
İki buçuk kg kuzu incik
Yarım kg arpacık soğan
Yarım su bardağı sarmısak
Yeteri kadar zeytinyağı
2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı
1 adet çubuk tarçın
1 adet taze zencefil soğanı
6 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay kaşığı lif safran
10-15 adet kuru erik
400 gram kuru incir
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çorba kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zencefil
1 çorba kaşığı susam tohumu
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı
Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.
İncir ile etin buluştuğu lezzetler
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama
Malzemeler
5-6 adet büyük boy incir yaprağı
2 adet soğan
1 kg hamsi
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama Yapılışı
ÖNCELİKLE 5-6 adet büyük boy incir yapraklarını, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçine halka doğranmış 1 adet soğanı yayarak koyun. Soğanın üzerine, kılçığı çıkarılmış hamsilerin yarısını dizin. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Artan 1 adet soğanı doğrayıp, tuzla ovun ve domatesle birlikte bir kaba aktarın. Üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip, malzemeyi karıştırın. Karışımı tenceredeki hamsilerin üzerine yayın. Bu karışımın üzerini de kalan hamsilerle örtün. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Son olarak kenarlardan sarkan incir yapraklarını içe doğru katlayıp, hamsili malzemenin üzerini kapatın. Tencereye yarım bardak su ilave edip, kısık ateşte pişirin. Servis yapın.
Aşçının notu: Bu yemeğin incir yaprağı ile pişirilmesinin nedeni, yaprağın hoş aromasının hamsilere özel bir tat kazandırmasıdır
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler