İncir ile etin buluştuğu lezzetler

Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile)  
1 Kişilik  

Malzemeler

160 gram bonfile
Bir tutam ince kıyılmış taze kekik
Bir tutam ince kıyılmış tarhun
1 çay kaşığı limon suyu
3 adet yaprak sarma
2 adet beyaz incir
2 adet siyah incir
Birer tutam tuz
Birer tutam karabiber
2 çorba kaşığı kızılcık marmeladı

Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile) Yapılışı

Bonfileyi iyice döverek açın. Taze kekik, tarhun ve limon suyu ile tatlandırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazır yaprak sarmaları içine dizip rulo şeklinde sarın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. İncirleri dilimleyip 180 derece fırında hafifçe pişirin. Bonfile dilimlerini 2 ya da 3 parçaya kesip servis tabağına yerleştirin. İncirleri de tabağa alın. Kızılcık marmeladını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...