İtalyan lezzeti mascarpone
İtalya’ya özgü bir peynir çeşidi olan mascarpone, inek sütünden üretilir ve yüzde 55 - 60’ı yağdan oluşur. Yüksek sıcaklıktaki süt kremasının sitrik asit veya asetik asit ile birleştirilmesi ile elde edilir. Koyu ve kremaya benzeyen kıvamı ile tanınan mascarpone peyniri, hafif sarımtırak bir renge sahiptir.
1
6
İtalyan lezzeti mascarpone
Truffle yapımında da kullanılan mascarpone peyniri, pötibör bisküvi ve beyaz çikolatalı mascarpone pastasının arasına krema gibi sürülür. Bunun dışında özellikle İtalya'da kahvaltılarda ve ara öğünlerde tüketilebilen mascarpone peyniri, çeşitli likörlerin ve meyvelerin yanında yenir.Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL