Kakule nedir? Faydaları nelerdir?
Hindistan başta olmak üzere Nepal, Malezya gibi ülkelerde yaygın olarak yetişen bir bitki olan kakule, safran ve vanilyadan sonra Doğu'dan ithal edilen en kıymetli bitki olarak biliniyor. Sağlığa birçok faydası bulunmasının yanı sıra yemeklere, hamur işlerine, çaylara, hatta kahvelere lezzet verici olarak ekleniyor.
Yaygın olarak kullanılan kakule türünün Latince ismi, Elettaria cardamomum'dur. İngilizce'de de 'Cardomum' olarak bilinir. Zencefilgiller ailesine ait bir bitki olan kakule, ülkemizde yetişmez ancak yeşil kabuklu Elettaria cardamomum türü düzenli olarak ithal edilmektedir
Kakule nedir? Faydaları nelerdir?
KAKULENİN YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Kakule bitkisinin, düzenli ve sık olarak tüketildiğinde safra taşı oluşumuna neden olabildiği bilinmektedir. Bu nedenle özellikle safra kesenizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, fazla miktarlarda kakule kullanmamaya özen göstermelisiniz.
Düzenli olarak kullandığınız antidepresan ve aspirin benzeri bir ilacınız varsa, kür şeklinde kakule kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler