Efsane Domates Sos

Domatesi yaz mevsiminde bolca yemek en güzeli fakat kışa saklamak isteyenler içinde sayısız yöntem var. Kurutulmuş domates salça, sos, ketçap hatta tarhana domatesi kışa taşımanın en iyi yöntemleri. İşte size evde kolaylıkla yapabileceğiniz kışlık domates sos tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Gelişigüzel parçalar şeklinde doğrayın. Kapaklı bir kabın içinde 4 saat bekletin. Sürenin sonunda suyunu süzerek domatesi uygun büyüklükte bir tencerenin içine alın.

  • 2

    Kısık ateşte 10 saat boyunca pişirin. Bu arada sarımsakları yağlı kağıdın içine sarıp 180 derece fırında 1 saat boyunca pişirin. Sarımsakları kabuğunun içinde çıkarıp sosa ekleyin.

  • 3

    Tuzu ilave edip iyice karıştırın. 10 saat boyunca pişen sosu ister süzgeçten geçirerek kabuğundan ayırın isterseniz el blender'i ile karışımı püre haline getirin.

  • 4

    Eğer elinizde bizim yaptığımız gibi gerçek el blender'i varsa onunla püre haline getirin. Şişe veya kavanozların içine sıcakken doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın. Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...