Kansızlığın dermanı onda!
ÜZÜM PEKMEZİNİN BİLİNMEYEN YARARLARI
Üzüm pekmezinin yaklaşık olarak 200 gramı vücuda sağladığı kalori bakımından 1150 gr süte, 350 gr kırmızı ete ve 300 gr beyaz ekmeğe eşdeğer seviyededir.
Kansızlığın dermanı onda!
İYİ BİR POTASYUM KAYNAĞIDIR
Pekmez, hücrelerin düzgün çalışması için gerekli olan temel mineral potasyum içerir. Vücudun asit-baz dengesinin korunmasına yardımcı olur ve ısı kaybını önler. Potasyum ayrıca sinir ve kas kasılmasında önemli bir rol oynar ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Pekmez gibi potasyum açısından zengin gıdaların alınması hipokalemi gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur ve kan basıncını da azaltır.
Kansızlığın dermanı onda!
BAŞ AĞRISI VE YORGUNLUĞU ÖNLER
Üzüm pekmezi vitamin B6 ve pantotenik asit gibi iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Bu vitaminlerin eksikliği baş ağrılarına, astıma , yorgunluğa ve strese neden olabilir. Günde bir kaşık üzüm pekmezi tüketimi , bu gerekli vitamin ve mineralleri sağlamaya yardımcı olur ve genel sağlığı korur.
Kansızlığın dermanı onda!
ÜZÜM PEKMEZİ NASIL YAPILIR?
Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunu merak edenlere ev yapımı üzüm pekmezi tarifini araştırdık. sağlık açısından çeşitli faydaları olan üzüm pekmezi evde yapıldığında soğuk pres olarak hazırlanmaktadır. Üzüm pekmezi, insan vücudu için gerekli olan günlük magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir gereksiniminin büyük bir bölümünü karşılar. Üzüm pekmezi aynı zamanda vücudun kan üretmesine de yardımcı olmaktadır. Sağlık açısından bu denli faydalar sağlayan üzüm pekmezinin nasıl yapıldığını bilmek oldukça önemlidir. Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenler için üzüm pekmezi tarifini araştırdık. işte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunun cevabı;
Kansızlığın dermanı onda!
MALZEMELER
2 kilo üzüm
Kevgir
İnce süzgeç
Tencere
Üzüm pekmezi içerisine şeker koyulmamalıdır. Üzüm pekmezinin faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için şekersiz bir şekilde pişirmek gerekmektedir. Üzüm pekmezinin nasıl yapıldığını merak edenlere aşama aşama üzüm pekmezi yapımını açıkladık. İşte adım adım üzüm pekmezi yapımı.
Kansızlığın dermanı onda!
7.aşama
Pekmez kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırmanız gerektiğini unutmayın. Pekmezin macun kıvamına geldiğini kepçeye yapışıp yapışmadığından anlayabilirsiniz. Pekmeziniz soğuduğunda kavanoza alabilirsiniz. Pekmezinizin tam olarak kıvam alması için bir saat kaynatmanız gerekir.
Vermiş olduğumuz tarif yarım kaseliktir. Dilediğiniz miktarda üzümden pekmez hazırlayabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler