Kek tarifleri
Altın Renkli Muffinler
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
230 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
Bir buçuk çay kaşığı vanilya ekstratı
1/4 su bardağı süt
Üzeri için:
Krem şanti ve renkli şekerlemeler
Altın Renkli Muffinler Yapılışı
DERİN bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ekstratını katın ve mikserle çırpın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip, mikserin düşük devrinde çırpın. Daha sonra karışımı muffin kalıplarına yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ve renkli şekerlemelerle süsleyin.
Altın Renkli Muffinler
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
230 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
Bir buçuk çay kaşığı vanilya ekstratı
1/4 su bardağı süt
Üzeri için:
Krem şanti ve renkli şekerlemeler
Altın Renkli Muffinler Yapılışı
DERİN bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Son olarak vanilya ekstratını katın ve mikserle çırpın. Unlu karışımı ve sütü ekleyip, mikserin düşük devrinde çırpın. Daha sonra karışımı muffin kalıplarına yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ve renkli şekerlemelerle süsleyin.
Kek tarifleri
Mısırlı ve Portakallı Kek
Malzemeler
Kek için:
Yarım su bardağı konserve mısır
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal
kabuğu, 2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
115 gram oda sıcaklığında
tereyağı, 1+1/4 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı bal
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
Ballı ve portakallı şurup için:
2 çorba kaşığı bal
Yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
Yarım su bardağı konserve mısır
Mısırlı ve Portakallı Kek Yapılışı
KEK için derin bir kapta mısır unu, un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, süt, bal, yumurta ve rendelenmiş portakal kabuğunu mikserle çırpın. İçine unlu karışımı ve mısır tanelerini ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Şurup için tüm malzemeyi bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca kenara alın ve soğutun. Soğuyan kekin üzerine sıcak şurubu gezdirin. Mısır taneleri ile süsleyerek, servis yapın.
TARİF DETAYKek tarifleri
Frambuazlı Cupcake
Malzemeler
Kek için: Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta, 1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Frambuazlı Cupcake Yapılışı
KAKAOYU sıcak suyun içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ, tozşeker ve kakao karışımını koyup, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu, yumurtalı karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelene kadar mikser veya çırpıcı ile çırpın. Reçeli ilave edip hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için soğuk kremayı ve toz krem şantiyi bir kaba alıp, kabarana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın. Frambuaz reçelini ilave edin ve hafifçe karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğuyan keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
TARİF DETAYKek tarifleri
Kuru Meyveli Cupcake
Malzemeler
Kek için:
Yarım su bardağı kuru meyve
175 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta, 1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
300 gram beyaz çikolata
Süslemek için: Kuru meyveler
Kuru Meyveli Cupcake Yapılışı
TEREYAĞI veya margarini tozşeker ile birlikte derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, üzerine kuru meyveleri de ekledikten sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıkma torbasına doldurarak keklerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Kuru meyvelerle süsleyin.
TARİF DETAYKek tarifleri
Kolay Cheesecake
Malzemeler
8 adet yulaflı bisküvi
1 su bardağı labne peyniri
2 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Süslemek için:
Çilek ve krem şanti
Kolay Cheesecake Yapılışı
LABNE peyniri ve tozs¸ekeri c¸ırparak iyice kabartın. Kabardıktan sonra yumurta ekleyip yedirin. Yulaflı bisku¨vileri, toz haline gelene kadar elinizde ovalayın. Eritilmis¸ tereyagˆı ve bisku¨viyi karıs¸tırın. I·yice harmanladıktan sonra, c¸ember bir kalıba yayıp, eliniz ile sıkıs¸tırın. Peynirli karıs¸ımı u¨zerine ilave edin. 130 derece fırında yaklas¸ık 45 dakika pis¸irin. I·yice sogˆuduktan sonra, 4 es¸it parc¸aya bo¨lu¨n. Dilerseniz c¸ilek ya da krem s¸anti ile su¨sleyerek servis yapın.
TARİF DETAY
Kek tarifleri
AĞLAYAN KEK
Malzemeler
KEK İÇİN ; 4 yumurta,3kahve fincanı şeker ,3kahve fincanı un ,kabartma tozu ,1 paket kakao
KEKİ ISLAMAK İÇİN; 1 su bardağı süt
KREMA İÇİN; 2 paket kremşanti. 1 su bardağı süt çırpılacak
ÇİKOLATA SOS İÇİN; 1 paket çikolata sosu, 2 su bardağı süt ile pişirelecek
AĞLAYAN KEK Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpın daha sonra un,kakaoyu,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip cırpın. Yuvarlak borcam tepsiyi yağlayıp ve hamuru döküp pişirin. Biraz ılıyınca bir su bardağı soğuk süt ile ıslatın. Ayrıca 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp kekin üzerine yayın.Çikolata sosunu 2 su bardağı süt pişirin sıcak iken krem şantinin üzerine dökün,
TARİF DETAYKek tarifleri
İstiridye Puf Puf Muffin
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı badem tozu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 adet metro çikolata ortaları için
İstiridye Puf Puf Muffin Yapılışı
Yapılışı;
Önce derin bir kapta yumurta ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın.
Sırayla sıvıyağ, hindistan cevizi sütü ve badem tozu ekleyip tekrar çırpın.
Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
Muffin kalıplarını yağlayın hamuru bölüştürün ve ortalarına birer parça metro çikolata parçası koyun.
170 derece fırında pişirin.
TARİF DETAY